2024-03-28

1 thought on “Н. Кобляков: Русия не гарантира основните права и свободи на гражданите си

  1. Разбира се, че това, което става в момента в Русия е централизация на властта и нова диктатура. За мен това е съчетание на самодържавие с партийна диктатура. Руското православие се очертава като идейна основа на новия режим.
    Тази политико идеологическа промяна намира много силна поддръжка у Руснаците, които живеят в Русия. Естествено съществува и опозиция на процеса в лицето на многобройни дисиденти както в самата Русия така и извън нея. Те в болшинството си са много интелигентни и духовни хора. За съжеление тези духовни хора не предлагат нищо повече от отричането на самодържавието и диктатурата. Те не предлагат изход за Русия и руския народ.
    Конформирането според обществената структура на западните демокрации или американската обществена система не може да стане в Русия. Никой мислещ човек запознат с Руската история и духовност не би могъл да си представи Русия живееща по законите на европейските държави или Америка.
    Това на, което сме свидетели в момента не е временно отклонение в развитието на Русия. Тази промяна има дълбоки социални, исторически и духовни корени и тя е необратима и е за дълго.
    В следващите години ще Видим една нова все по силна и независима Русия. Ще видим много насилие и ще се пролее много кръв в Самата Русия. Ще видим гонения и убийства на много изключителни интелигентни и духовни личности. За съжеление това е неизбежно. Причините за това се крият в руската народопсихология, а доказателствата ще намерите в богатата Руска история.
    Надявам се новия Руски елит събиращ се около Путин да е научил поне нещо от историята и да знае, че кръвта на руската духовна и творческа интелигенция никога не е била проливана безнаказано.
    Тази кръв на интелектуалци идеалисти отстояващи убежданията си до смърт е причината за величието на руския дух. Именно заради тази кръв пролята по време на царизма и в последствие по време на социализма руския народ вярва в историческата си мисия. Заради тези вечни руски опозиционери „сподвижники“ руския народ не прие предлаганата му съдба на слуга на други народи и се сплотява днес около новия си самодържец. Путин е малък човек издигнат от голяма вълна. И той трябва да помни, че ако пролее кръвта на „сподвижниците“ тази вълна един ден ще помете и него и всички около него и то така, че имената им няма да се запомнят. Руския народ помни само тези, които обичат Русия до смърт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *