2024-04-20

2 thoughts on “Българите в Болград: Опитват се да ни дискредитират, да ни изкарат сепаратисти!

  1. Мобилизация на мъже само от малцинствата възмути българите в украинската част от Бесарабия. В града на Дунав Измаил нашенци недоволстват, че украинските власти викат за боевете в Донецк и Луганск само представители на по-малките етнически групи.

    “Задължиха всички, които имат коли, камиони или мотоциклети, да се явят с тях. Не знаем за какво ще ги използваме”, заявиха от Болград. Предполага се, че българите ще бъдат накарани да се бият като либийските бунтовници, които препускаха с монтирани на автомобилите си картечници, пише „24 часа“. Повиквателни са пратени и на млади мъже, които работят в чужбина. При население от 204 000 българи в Украйна може да бъде сформирана цяла армия. Не се знае дали новият вид кавалерия ще бъде пратена в Донецк, Луганск или в атака в Крим..

    В правителството е сформиран щаб, който следи ситуацията в Украйна, отговори Цветлин Йовчев на въпрос на “24 часа” защо България не се интересува от нашето етническо малцинство, както това правят Чехия и Унгария. Както е известно, Прага настоя да си прибере 20 000 чехи от Киев, а Будапеща поиска отделяне на своето малцинство от 150 000 унгарци. Явно малцинствата трябва да неутрализират руските опълченци.

    Сега обаче при липсата на правителство няма кой да се застъпи против превръщането на бесарабските българи в пушечно месо. Преди година бесарабските българи написаха писмо до външния министър Кристиян Вигенин, в което се оплакаха, че са подложени на асимилация. В документа се настояваше България официално да попита Украйна защо нарушава договорите за правата на малцинствата.

  2. Послушах господина „патриот“ с военни дрехи и защитна жилетка и ми дойде на ум следното. Определящо за господина е несъмнено защитната му жилетка. Колко по-безопасно е да се участва в наказателни акции срещу мирно население, от колкото да се воюва на истинския фронт, където и срещу тебе се стреля. Та господинът Защитна жилетка е точно това. Особен вид дизертьор, които дизертора от фронта прикривайки се с необходимостта да се бори с вътрешния враг и размахвайки навсякъде своя патриотизъм. Каква гадост! За мен като страничен наблюдател е очевидно, че нито един нормален човек не би се включил доброволно в този конфликт независимо от това на чия страна. Сега господата със защитни жилетки са плъзнали между хората заплашвайки ги, че ако те не тръгнат да убиват то тях ще ги убият. Дръжте се братя българи в Украина! Останете си българи, пазете себе си и семействата си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *