Home » Авторски страници, политика

По вратовете ще ги познаете, не по маските

2014.07.15 Няма коментари
Spread the love

Относно задължителното гласуване

.

Карикатура: Рari-oligarsi.blogspot.com

Карикатура: Рari-oligarsi.blogspot.com

Решил Господ, че на Балканите държавите живеят прекалено добре, защото хората са добри. А това спира прогреса и води до застой. Решил да ги стимулира, като им прати по един селски тарикат, една рендосана руса курва, един алкохолизиран малоумник с дефект на говора и един обратен полуинтелигент за политици. Пратил на всички, само на България не пратил. Зароптали останалите държави, че на България не праща лоши хора, а само на тях.

Господ се ядосал и се провикнал:

– Какво ревете, бе! Че аз от там ги взимам!

 

Това е началната ситуация, братя и сестри.

Сега да видим какво става със задължителното гласуване.

Когато един продавач иска да си продаде стоката, той я предлага на пазара. Ако не се продава, я връща в къщи и я подобрява. Прави я по-красива, по-полезна и по-необходима.

Нашите пишман политици искат до ги харесват такива, каквито са. Без да се променят, без да стават по-добри, без да мислят по-държавнически, без да стават по-разумни. Те искат да променят купувача, като го задължат да бъде тъп и безкритичен, за да ги избира от раз.

Това вече сме го преживели. Беше допреди 25 години. Има само един нюанс. Тогава бяха една партия и един съюз, а сега се разроиха наужким и преминаха към постоянно кръвосмешение с идеята, че ние няма да можем да ги разпознаем по маските, които са си сложили.

Но ние ги познаваме по вратовете.

 

Николай Колев – Босия

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.