Home » Избрано

“Хай Тад” иска от администрацията на Обама отговор за Кесаб

2014.06.07 Няма коментари
Spread the love

Нерсес Кетикян, Gantegh.agbubulgaria.org

.

Кен Хачикян. Снимка: Gantegh.agbubulgaria.org

Кен Хачикян. Снимка: Gantegh.agbubulgaria.org

Комитетът на „Хай Тад” в САЩ настоявал пред Белия Дом да получи отговор, относно ролята на Турция в нападението над арменския град Кесаб в Сирия от 21 март, съобщава сайтът на комитета (ANCA). Председателят на комитета Кен Хачикян изразил своето недоволство, относно размяната на писмата между Комитета и Държавният департамент на САЩ.

Хачикян подчертал, че арменците, живеещи в САЩ, са крайно притеснени заради липсата на ясен отговор от Администрацията на президента на САЩ на въпроса, относно ролята на Република Турция в нападението от 21 март.

На 2 май Виктория Нуланд, помощник на Държавният секретар на САЩ бе изпратила отговор на „Хай Тад”, че те са припомнили на Турция за задължението й да защитава гражданското население живеещо по границата, подчертавайки, че Турция не бива да позволи въоръжени групировки да навлизат в територията на Сирия през нейните граници.

На 15 май Комитетът изпрати ново писмо до Нуланд, в което се отбелязваше, че ако се докаже, че Турция е подпомогнала тези групировки при нападението над град Кесаб, то тогава САЩ трябва да осъди властите на Турция, обвинявайки ги в сътрудничество с терористичната организация „Ал Каида”.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.