Home » Избрано

Държавната администрация на САЩ срещу дискриминацията на деца на нелегални емигранти

2014.06.08 Няма коментари
Spread the love

logoПрез м. май Правният отдел и Образователният отдел на държавната администрация обявиха нова Наредба за училищата и държавните учреждения, относно записване на ученици и техния емигрантски статус.

В Наредбата се казва, че училищата сами могат да решават какви документи да изискват при записване на нови ученици, както и за установяване на тяхната възраст и адрес.

Административните представители напомниха, че училищата не бива да питат за емиграционния статус на родителите или да изискват документи като шофьорска книжка, ако това ще доведе до отказ за записване на децата.

Деца, които са дошли в САЩ по нелегален начин, имат правото на безплатно обучение до 12-ти клас, според решение на Върховния съд от 1982 г. (Plyler v.Doe).

.

Превод:  Даниела Начева
Източници:  Bulgarians in Detroit.com/ Michiganimmigrant.org

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.