Home » Избрано, политика

БГ парламентът ще бъде разпуснат на 6 август

2014.06.29 Няма коментари
Spread the love

Валутният борд е непоклатим. Банкова криза няма, декларираха партийните лидери

Народното събрание ще бъде разпуснато на 6 август. Предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 5 октомври 2014 г. В рамките на 42-то Народно събрание е невъзможно съставянето на друго правителство. Оставката на правителството ще бъде съобразена с необходимото по Конституция време за провеждане на консултации и формиране на служебно правителство.

За това се договориха президентът Росен Плевнелиев и лидерите на политическите сили.

Политическите партии и институциите декларират решителност и готовност за осигуряване на необходимия ресурс и осъществяване на всички мерки за гарантиране на банковата стабилност в страната. „Парите на гражданите и фирмите вложени в банковите институции в България, са сигурни. Банките ще продължат да работят в нормален режим,. Валутният борд е непоклатим. Банкова криза няма. Банковата система е стабилна”, подчерта Плевнелиев.

Валутният борд ще бъде запазен до влизането на България в еврозоната.

“Разполагаме с достатъчно резерви средства и механизми, за да се справим с всички опити за дестабилизация като заставаме зад всяка банка, подложена на атака. Предприемат се всички необходими мерки в подкрепа на банковата и финансовата стабилност в страната. В ход са и законодателни промени. Международните пазари ни вярват. Трябва да си повярваме и ние. Няма основания и причини да се подаваме на паниката. Банкова криза няма, има криза на доверието и има криминална атака”, допълни президентът.

Източник:  в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.