Home » Авторски страници, Е-Списание

Панахида за Маестро Никола Гюзелев

2014.06.22 Няма коментари
Spread the love

На 24 юни 2014 г. вторник, в 16 30 ч. местно време, в храма “Света София” в българската столица, епископ Тихон от катедралата “Св. Александър Невски” ще отслужи панахида в памет на световноизвестния български оперен певец Никола Гюзелев.

Снимка: Fakti.bg

Снимка: Fakti.bg

Панахидата е във връзка с навършването на 40 дни от кончината на Никола Гюзелев. Всички, които желаят да почетат паметта на маестро Гюзелев и да се помолят за душата му, са поканени от близките на маестрото да дойдат в храма “Света София” за панахидата.

——————————————————————-

се прощава с Никола Гюзелев

19.05.2014 г.. Директорът на Софийската опера Пламен Карталов се прощава с Никола Гюзелев. Снимка: Fakti.bg

На 19 май т.г. Никола Гюзелев бе изпратен към вечния свят от стотици любители на оперното изкуство. Поклонението беше в Софийската опера. Той бе погребан в алеята на творците в Централните софийски гробища.

Ден след това Министерство на културата награди посмъртно маестро Гюзелев с отличието “Златен век – огърлие”, за изключителни заслуги и принос към българската култура. Наградата бе предадена на близките на Гюзелев.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.