Home » Авторски страници, българи зад граница

Финал на Бесарабска лига КВН в Одеса

2014.05.30 Няма коментари
Spread the love

IHClfS1cdXg

Одеса, Украйна. На 30 май 2014 г. Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“ провежда финал на IV сезон на Бесарабската лига Клуб на веселите и находчивите – КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна.

Диветлийски гламур

Момент от представление на “Диветлийски гламур”

Играта ще състои от три конкурса: приветствие, фото-конкурс и музикален конкурс. Участниците на състезанието по хумор са млади българи от Украйна, които представят отборите „Супер Троенци“, „Диветлийски гламур“ и „Сляпа уличка“.

Момент от представление на "Супер троенци"

Момент от представление на “Супер троенци”

Те успешно преминаха четвърт финала и полуфинала на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна, които бяха проведен през м. декември 2013 г. и м. март 2014 съответно. Днес ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.

Момент от представление на "Сляпа уличка"

Момент от представление на “Сляпа уличка”

Клуб на веселите и находчивите не е ново мероприятие за жителите на Украйна. КВН е състезание, в което отбори, състоящи се предимно от студенти, се състезават по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки и други. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010 г. Инициативата бе подкрепена от Юрий Граматик, президент на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“. Превърнало се в традиция, това е най-мащабното мероприятие за българската общност в Украйна.

.

Максим Димитров,
Информационен портал на българите в Украйна

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.