Home » Избрано, политика

Проект “Корупционна карта на България”

2014.04.04 Няма коментари

Проектът има за цел да документира, сортира и представи на потребители информация за корупционни практики и нередности от обществено значение в България.

 

“Корупционна карта на България” е проект в развитие, стартирал през януари 2014 г., за да покаже на българските институции и политици, че страната ни е пълна с малки и големи проблеми, които чакат да бъдат разрешени. Нарекохме го “Корупционна карта”, защото в обществото ни думата корупция е олицетворение на всичко нечисто и порочно, което трябва да изкореним с общи усилия. Сайтът получи огромен отклик в медиите и обществото, но много от сигналите, които получаваме, излизат от дефиницията на понятието корупция. Зад тях обаче има изключително важни обществени проблеми, затова решихме да разширим обхвата на нередностите, които “Корупционна карта на България” ще публикува.

Сайтът дава възможност на всеки свой посетител да сподели лична или обществена нередност, на която е бил свидетел или потърпевш. Всеки проблем трябва да бъде подкрепен с доказателства (снимка, видео, документи), да бъде посочено населено място, в което се е случил, да бъде уточнено и естеството на нередността.

Освен да споделяте своите проблеми, ви насърчаваме да коментирате и другите. Така освен, че ще започнем да градим една нова българска общност, в която сме информирани за всичко, което ни се случва, ще можем да започнем да си помагаме и да се съветваме.

“Корупционна карта на България” е инициатива на Политическа Промяна Сега – иновативна интернет платформа, създадена и поддържана от млади и будни хора, които вярват, че YouTube, Facebook, Twitter и Pinterest са перфектното средство за създаване на активно гражданско общество. В момента „Политическа Промяна Сега“ е подкрепена от над 210 хил. българи. Те заедно я превърнаха в ПП „Нова България“ – първата политическа партия създадена в социалните мрежи.

Източник:  Сorruptionmap.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.