Home » Е-Списание, политика

Какво си говорят за България посланиците на Русия?

2014.04.04 Няма коментари
Spread the love

PosolRu На 30 март 2014 г. в YouTube потребителят Michael Berkan е публикувал любопитен запис на телефонен разговор между руския посланик в Зимбабве и Малави Сергей Бахарев с друг руски посланик – Игор Чубаров, който е в Еритрея.

В звукозаписа дипломатите обсъждат резултата от гласуването на ООН относно положението в Украйна и признаването за нелегитимен референдума за присъединяването на Крим към Русия. Припомняме, че на 27 март Общото събрание на ООН прие резолюция в подкрепа на териториалната цялост на Украйна. Резолюцията беше приета със 100 гласа “ЗА”, 11 – “Против” и 58 – се въздържали се. Резолюцията не призна и резултатите от референдума в Крим.

“Предупреждавам европейците, че с Крим не всичко още е свършило – идва ред на Каталуния и Венеция, както и на Шотландия и Аляска, и чак после ще се успокоим” – казва, смеейки се, руският посланик в Еритрея.

Дипломатите не са пощадили и Румъния и България.

Чуйте сами какво още те казват за България. (Внимание, в записа се съдържат нецензурни изрази. Достоверността на записа до днес не е потвърдена).

by Michael Berkan

Русия ще завре с шутове, да ги е… българите, румънците и другите европейци там, където им е мястото…

(Следва транскрипция на записа от сайта Сlubz.bg)

В началото Чубаров поздравява Бахарев, че “неговата страна”, т.е. Зимбабве, проявила разбиране на ситуацията и подкрепила присъединяването на Крим към Русия. Еритрея пък се въздържала, жалва се Чубаров. Бахарев заявява, че пътувал до Малави и се опитал да убеди тази страна да заеме руската позиция, но там излезли “шибаняци”.

И тук започва да говори Игор Чубаров.

“Сега задачата ми е проста. С посланиците на ЕС говоря само в една насока: Пичове, Крим си го взехме, но това все още не е шибаният край (смее се). По-нататък вземаме, да го е…, вашата Каталуня, Венеция, а също така Скотландия (точно така дипломатът нарича Шотландия, като си прави игра на думи със “скот” – б.р.) и Аляска. Тогава за малко ще се успокоим.”

“На първия етап ще се успокоим”, отвръща Сергей Бахарев.

“Да, на първия, оттам нататък ще му мислим”, казва през кикот Чубаров и продължава: “Всички тези, да ги е…, погранични страни – Латвия, Естония и други европейци, а също така румънците и българите ще ги заврем с шутове да ги е… там, където им е мястото.” Това се чува в 3-ата минута и 43-ата секунда от 5-минутния запис.

Бахарев обаче е на друго мнение. “Не, по-добре да не ги завираме никъде. По-добре Калифорнщина, Маямщина, запустелите райони”, казва посланикът в Зимбабве.

След това двамата дипломати предлагат да бъдат организирани референдуми в “Маямщина”, т.е.Маями, където 95 на сто от населението е руско, а също така и в “Лондонщина”.

“Да, ти си прав. Нека да оставим засега румънците и тези… българите да се мотаят в Евросъюза”, казва Игор Чубаров.

“Заедно с балтийските лайна”, добавя Сергей Бахарев.

“Наскоро нещо си приказваме с посланика на Евросъюза. И той ми казва: “Слушай, вземи си ги обратно Румъния и България. Не, момчета, отговарям, няма да стане”, заявява Чубаров.

“Яжте си го това сами с лъжици”, допълва Бахарев.

След това двамата дипломати приключват разговора помежду си.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.