Home » Е-Списание, политика

Разговор между Урмас Пает и Катрин Аштън за Украйна

2014.03.06 2 коментара
Spread the love

Изтекъл запис на телефонен разговор между естонския външен министър Урмас Пает и външния министър на ЕС Катрин Аштън, които говорят за положението в Украйна. Разговорът е проведен на 26 февруари 2014 г. и естонският външен министър вече потвърди официално истинността му.

В разговора Пает споделя свои тревожни впечатления за ситуацията в Киев и в страната въобще. Двамата обменят информация по темата, за това какво мислят хората на Майдана, какво мислят представители на гражданското общество, за ниското доверие включително и към лидери на опозицията. Включително и за това, че има данни, че снайперистите, които стреляха от покривите на сградите около Майдана, са убивали и протестиращи, и полицаи.

Кадрите, илюстриращи записа на разговора, не се препоръчват за деца и за хора със слаби нерви. Записът е качен в You Jube, с БГ субтитри.

 

 

2 коментара »

 • Mariana said:

  “Драматичните събития, довели до гибелта на десетки хора при протестите на киевския Майдан, трябва да станат обект на независимо разследване. Това, което наистина е ставало в Киев, трябва да бъде изяснено от следствието. Престъпленията на Майдана налагат разследване, а виновните трябва да бъдат наказани”, подчерта естонският външен министър…

  Той добави, че са се появили и изопачени версии на записа, целта на които е да бъде злепоставено украинското правителство.”

  http://dnes.dir.bg/news/ukrina-zapis-%D0%A3rmas-%D0%9Faet-16256983?nt=9

 • Nik said:

  Катрин Аштън (9.35-9.53): “Можеш да бъдеш най-големият активист и лекар – важно е, но това не значи, че си политик.

  По някакъв начин ТРЯБВА ДА СИ ЗАТВОРИШ ОЧИТЕ за няколко седмици с цел страната да продължи напред. После ще дойдат изборите и нещата ще се променят.

  Мисля, че всичко ще се нареди.

  Щом си затваряш очите, нищо няма да се нареди.

  Пример – Република България. Повече от петилетка сме в ЕС, вече четвърт век сме част от демократичния свят, а “нещата” се променят към по-добро само за корумпираната плутокрация – народът и населението са подложени на ТОТАЛЕН ГЕНОЦИД.

  Редовни и извънредни ИЗБОРИ БЕЗ ИЗБОР увеличават пропастта между свръхбогатите плутократи и отчайващо обедняващите средна и работническа класа (последната твърдо и необратимо вегетира към лумпенизиран пролетариат).

  И всичко това – под благосклонния поглед на същата тази Западна Европа, директивно налагаща изравняване на цените на енергоносителите, без да я е грижа за обстоятелството, че благодарение на нейните плутократи – европейски и български – доходите на работещите и пенсиите на трудилите се цял живот възрастни у нас са десетки пъти по-ниски от тези на Запад.

  Урмас Пает (9.56-10.02): „Много е важно хора от Европа и принципно от Запада да се появяват там.

  Появяваха се и се появяват постоянно и у нас. Резултатите са налице:
  2,000,000 българи отпътували преждевременно към отвъдното,
  други 2,000,000 сънародници взели еднопосочни билети към същия Запад,
  където слугуват на тамошните плутократи за „човешко“ възнаграждение.

  Жестоката истина е, че източните „гробокопачи на капитализма“ („комунистите“) и западните (корумпираните) плутократи се прегърнаха в името на ограбването на нашите народи („парите не миришат“).

  Олга Богомолец е наясно с тази схема и затова е лекар, а не (корумпиран) политик…

  Николай ГУСЕВ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.