Home » Авторски страници, българи зад граница

Българското училище в Ричмънд отвори врати

2014.03.30 Няма коментари
Spread the love

В Ричмънд, Вирджиния, би първият звънец в българското училище

Otkrivane

Благодарение на непрестанните усилия на родители, бъдещи учители и възпитатели, и в Ричмънд, щата Вирджиния, отвори врати малък български център на име “Зора”. Целите са ясни: децата да научат родният език на мама и татко, историята, традициите и културата на една многовековна нация. Учителите ще положат всички усилия тези цели да бъдат постигнати, главно заредени от ентусиазма на всички бъдещи ученици.

Училището започна своите занятия с 13 ученика, всички водени от нестихващото желание за нови знания и обогатяване на културните ценности. Родители и ученици, придружени от звуците на “Де е България” – песен, избрана за химн на местното българско дружеството, влязоха в класната стая за първия урок по български език.

Otkrivane2

Децата споделиха, че биха искали да научат български език, за да могат да пишат писма на баба и дядо, да зарадват мама с картичка и пожелание на родния й език, да си намерят нови български приятелчета. С общи усилия тези желания скоро ще са реалност.

Пожелаваме успех на всички ученици и се надяваме да бъдат все така ентусиазирани и заредени с енергия за часовете по български език и роден край.

 

Текст и снимки:  Ирина Кушлева

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.