Home » Авторски страници

Самотната битка за правосъдие на двама почернени родители

2014.03.31 Няма коментари
Spread the love

“Сто осемдесет и шести пореден ден на протест пред Съдебната палата в Благоевград! ПРЕД ВРАТИТЕ НА БЕЗСРАМИЕТО И ЦИНИЗМА!” –

за това призовават родителите на загиналия преди повече от 5 години Димитър Т. Димитров, който завинаги ще остане на 20 години. Майката на загиналото момче, Светла Василева Димитрова, излага хронологията на битката на почернените родители за съдебно възмездие така:

.

Този надпис Светла Димитрова е сложила вместо снимка на профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Този надпис Светла Димитрова е сложила вместо снимка на профила си в социалната мрежа Фейсбук.

На 27.07.2008 г. полицаи Иван Лапев, Стойчо Пангев, Димитър Чакъров и Борислав Цанев предизвикват ПТП, на което свидетел и участник е синът ни Димитър Т. Димитров, на 20 години. С цел да избегнат наказателна отговорност, те извършват второ престъпление – заличават следи, извършвайки манипулация, и с действията и бездействието си умишлено и с ясно съзнание за извършеното предизвикват смъртта на детето ни, което е било дълго време с жизнени функции и умира от кръвозагуба.

След 5 години и 8 месеца делото е прекратено. Мотивът: “понастоящем (5 години по-късно) липсват и процесуални механизми…”

Отказът от правосъдие от престъпници в тоги:

прокурори Мария Зотева,
Георги Мадолев,
Райна Гундева,
следовател Здравко Бакалов;
съдии БлОС – Диана Узунова;
САС – Мария Митева, Валя Рушанова, Алексей Трифонов,

остави без отговор:

1. По какъв начин МВР получава информация за ПТП, при липса на сигнал на тел. 166 (трафични данни)? В т. вр. е подправен официален документ от ОДЧ в РПУ гр. Сандански – Н. Ждрапански (дисциплинарно уволнен).

2. Как полицаите Лапев, Пангев, Чакъров и Цанев “успяват” да извършат всички действия според показания, докладни и рапорти, в рамките на 11 минути? Съдът отказа възстановка на действията им.

3. Защо прокурори и съдии премълчават за изгонените от полицаите свидетели на местопроизшествието (потвърдено и пред съдия)?

4. Защо затаяват истина относно: правата на “специалиста” д-р Методи Гошев, транспортиран от полицаи за аутопсия в гр. Сандански в неизвестен час; липсата на посочен час за настъпване на смъртта; извършената манипулация по време на аутопсията; невзетите проби за хистологично изследване, стомашно-чревно съдържание и урина?

5. Защо пренебрегват липсата на оглед на ПТП и изготвяне на ВД; липсата на лекар и установена смърт; назначените полицай и фелдшер за поемни лица?

6. Защо съдии толерират практиките в химическата лаборатория на МВР гр. Благоевград, в която се нарушава закона?

7. Защо мълчат относно: различното положение на тялото на детето ни според протокола за оглед и фотоалбума на ПТП; следите от кръв по детето ни на нелогични и неестествени места; следите от бяла боя върху екипа; различното местоположение на мотоциклета според показания на полицаи, цивилни и отразеното в протокола за оглед и фотоалбума; различното състояние на мотоциклета според протокола за оглед и фотоалбума?

8. Защо затаяват истина относно лъжесвидетелстването, подправените и фалшифицирани документи, и отказват да се изработи механизъм на ПТП според действителните щети по мотоциклета и травми по детето ни…?

5 години и 8 месеца “не стигнаха” на престъпниците в тоги да установят истината!?

.

Светла Димитрова и нейният съпруг са посветили много време и усилия, за да получат резонни отговори на своите въпроси. Много пъти са пращали жалби, много пъти са организирали граждански протести.

Никой не може да върне живота на техния рано загинал син, но дали някой някога може да върне доверието на обикновените български граждани към правосъдната система?

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.