Home » Авторски страници, българи зад граница

Обръщение на ДАНСwithme Global към Ранобудните студенти

2014.01.15 Няма коментари
Spread the love

123

.

ОБРЪЩЕНИЕ

от протестиращите българи в чужбина ДАНСwithme Global

към Ранобудните студенти

 

Скъпи Ранобудни студенти,

Вие постигнахте много!

Благодарим Ви за силата и надеждата! Благодарим Ви за смелостта да мечтаете за по-добра България, за бъдеще, в което страната ни не е в плен на олигархично-мафиотски зависимости; за бъдеще, където свободата и демокрацията са основна ценност, а да си гражданин е естествено състояние.

Признателни сме за това, което направихте и правите за бъдещето на България. Макар днес да обявихте края на окупацията на Алма матер, Вие съумяхте да вдъхнете сили и енергия на протеста, и да окупирате с дръзновение и непримиримост публичното пространство. Успявате да поставите на дневен ред с непреклонна настойчивост неудобните въпроси за нашето общество. Въпросите, които не получиха отговор през последните 24 години на фалшив преход, въпросите за морал и отчетност в политиката, за демокрация и прозрачност, за граждански права, за свободата да мечтаем за по-добра България.

С вашите действия доказахте, че Алма матер е място за възпитаване на истински граждани, за събуждане на обществото за важните теми и идеи на нашето време.

Окупацията вече успя! Тя е етап от продължителната битка за бъдещето на България. Бъдеще, което трябва да отвоюваме от тези, за които корупцията, манипулацията и лъжата са естествено състояние; от тези, които не разбират идеализма и мечтите; от тези, които живеят в паралелен свят, където свободата не е ценност!

Без вас тази битка би загубила моралния си компас! Последните седем месеца показаха, че оставката на това дискредитирало се правителство и Парламент е единственият начин да започнем наново и да работим за промяна, за укрепването на демокрацията и върховенството на правото в България. Гражданите се събудиха! Благодарим Ви!

Продължаваме заедно напред!

.

ДАНСwithmeGlobal

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.