Home » Авторски страници

Генералното консулство организира кръгла маса за Български мемориален парк в Чикаго

2014.01.21 Няма коментари

111111

Уважаеми Дами и Господа,

През изминалата 2013 година сред българската общност в Чикаго се зародиха много начинания и нови идеи. За много от тях Генералното консулство на Р. България в Чикаго бе поканено за участие. Искрено се надявам, че и през 2014 г. ГК ще остане доверен партньор на всеки един от българите в целия среден запад на САЩ и ще успеем още по-успешно да реализираме всички начинания за съхраняване на националния си дух, в добър синхрон и във взаимоизгодна полза с американската страна. Надявам се всичко, което започнахме заедно през 2013 г., да успеем да завършим със значително по-широка обществена подкрепа и да намираме все повече поводи да се обединяваме и да градим още и нови завоевания.

В тази връзка през 2013 г. започнахме дискусии с няколко инициативни групи за изграждането на български паметници в Чикаго. Сред националните герои за увековечаване са имената на Алеко Константинов и Васил Левски. Проучихме какво е правено по тази тема от българите в Чикаго в предишни години, намерихме съмишленици в България, запознахме местните власти със своите искания и декларирахме готовност да пристъпим към действие, направихме план за това.

Време е да поставим всичко заедно, да направим възможно всеки желаещ да се включи, да обединим усилия и виждания, и да изградим своя български мемориален парк в Чикаго.

За тази цел, Генерално консулство на Република България поканва за обсъждане „кръгла маса” всички желаещи организации с идеална цел, български граждани, представители на корпорации, доброволци и родолюбиви българи, във връзка с проекта за изграждане на български мемориален парк в Чикаго.

Срещата ще се проведе на 25 януари 2014 г. (събота), от 15.00 часа в

Elk Grove Village Public Library, 1001 Wellington Ave, Elk Grove Vlg, IL 60007

– зала за срещи. 

.

Дневен ред:

– Въведение

– Представяне на резултатите

– Представяне на план

– Дискусия

– Решения

.

Моля предварителни предложения да изпращате на електронен адрес:

[email protected]

subject:  Bulgarian Memorial Park

Вход свободен.

.

Симеон Стоилов,

Генерален консул на Р. България в Чикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.