Home » Авторски страници, литература, политика

БСП – битка на “богове” и “титани”

2014.01.21 Един коментар

Из „Партийни хроники, легенди и митове…”

.

thor-father-1024x435В началото бе само вечният, безграничен и тъмен идеологически ХАОС. В него се криел изворът на живота и на света. Всичко е възникнало от него, целият свят и безсмъртните богове. От Хаоса произлязла и Прамайката БЕКАПЕ. Широко се разстлала тя, силна и даваща живот на всичко, което живее и расте в нея и чрез нея. А далеч под земята, в неизмерими дълбини се родил мрачния КАДЕС, ужасна бездна, изпълнена с вечна тъма. От греховния секс на Прамайката БЕКАПЕ с бащата КАДЕС са родени – румената БЕСЕПА, синеокият СЕДЕСОС, пембеният ДЕПЕСОС, пъстроокият ГЕРБОС и изтърсаците АТАКОС и РЕЗЕСОС. Но, освен посочените титани, плодовитата прамайка родила и сонм ужасни божества – Смърт, Раздор, Измама, Унищожение, Отмъщение, Безпаметство и прочее. Тези божества внесли ужас, раздори, измама, междуособна борба и размирици в многодетното потомство. Именно те настроили децата срещу титаничните си родители. На дата десета, месец единадесети, лето Божие 1989-то, те ги свалили от светлия Олимп и ги натирили в место злачно, но спокойно, назовавано елейно, като МОНТЕРЕЙ. Но и от там те плетели интриги и дърпали конците чрез потайна метода, известна на посветените като ЗАДКУЛИСИЕ.

Високо, високо в партийния чертог ПОЗИТАНОС сега живеят богопомазаните чеда на руменобузата БЕСЕПА, начело с божествения СЕРГЕОС. Порасна той под грижите на предводителя на бесепидите – хероя ПАРАВАНОС. Припозна го той, като истински свой отрок и му преотстъпи за ползване владенията си, докато, възкачен на огнена президентска колесница, препускаше два мандата по земния шар. Възползвайки се от създадения вакуум в партийния етер, СЕРГЕОС се опълчи срещу многобройните крепители на ПАРАВАНОС. Борбата е била опасна и често подмолна. Могъщи и страшни са били противниците му. Ужасни, грамадни като планини, излезли изпод земята – сторъките МУТРОСИ на ГЕРБОС, предвождани от чутовния генерал БОКОС и оръженосеца му ЦЕЦОС. Те къртели от планините цели скали и ги хвърляли върху горките му войни. И на всичко отгоре изкарали и страховития, многоух СЕРЕСОС, възкачен на легендерния кон БОЦЕФАЛ. Засипал ги той с хиляди стрели, натопени в отровна отвара, сварена от интриги, слухове и завери, дочути от всечуващите му уши. Но всуе!

По призива на СЕРГЕОС, на помощ дошли циклопите-великани на ДЕПЕСОС. Те му изковали гръмове и светкавици, които той като истински гръмовержец хвърлял по втрещените си противници. Дори и черноризците на изтърсачето АТАКОС с гръмовни псувни се включили в чутовната бран. Останали самотни, Параванидите се изпокрили в миши дупки. Така СЕРГЕОС за отрицателен хронос, въпреки прокламациите за правилна, божествена сексуална ориентация, обърнал своята и резбата на бесепидите. Но, за вселенски потрес – от лява, в ДЯСНА! Ордите на СЕРГЕЙОС победили враговете си. Вече никой не бил в състояние да се съпротивлява на властта му и те можели спокойно да управляват своя свят. И той поставил ОРЕШАРОС за свой земен наместник, който да властва над човеците.

Но има ли нещо по-нетрайно от властта? Едва завоювана, и от ЗАДКУЛИСИЕ са хвърлени хиляди тролове, гномове и танцуващи менади, за да я отнемат. Но, колко коварно! Не с битка, а с оглушителните си тъпани, цафари и химни, както сирените, дебнещи Одисей между смъртоносните Сцила и Харибда. А под искрящото алфабетно троебуквие „АБВ” на щита и кадуцея си, ПАРАВАНОС стяга разпиления си строй във фаланга от тежко въоръжени партийни хоплити. В триумвират с мъжествените и калени в битки КАЛФОС и РУМЕНОС повеждат заедно свещена война срещу коварния СЕРГЕЙОС. Битката предстои. Залогът е огромен. При победа, плячката са партийните чертози на ПОЗИТАНОС и увенчаването с лавровите венци на полубогове в пантеона на седмото небе – ЕВРОЦОЦОС!!!

 

Светослав Атаджанов

One Comment »

  • Nik said:

    Великолепен! – каква друга оценка може да се даде на сатиричния памфлет, излязъл изпод перото на този не само талантлив, но и ерудиран автор – Светослав Атаджанов?! Браво и Право!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.