Home » Е-Списание, Избрано

Румъния: Шеврон и полицията срещу обикновените хора

2013.12.12 Няма коментари
Spread the love

р3

Не е ли странно, че всички медии гърмят за протестите в Украйна и желанието на гражданите там да станат част от Европейския съюз, а почти никой не споменава за ужаса, който се случва на една крачка от нас – в Румъния? пита сайтът Dunavmost.bg. И продължава:

р2

Сигурни сме, че много от вас дори не са разбрали за хилядите румънци, протестиращи срещу проучванията на американската петролна компания „Шеврон“ за шистов газ в село Пунгещи.

Хората се опасяват за последствията върху околната среда от спорния метод за добив на шистов газ – хидравличното разбиване. Този метод бе забранен във Франция заради неговото вредно влияние. Въпреки ужасяващите и сърцераздирателни гледки на възрастни, бедни хорица, чието единствено богатства е земята им и които се свличат в краката на полицаите, американският гигант обяви, че няма да спре проучванията си.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.