2024-04-24

2 thoughts on “Като момиче на магистрала

  1. Изразът по отношение на Вигенин, че „почти се извинява, че е взел писалката“ е метафоричен разбира се, не буквален. Защото неговото изявление наистина е доста меко и поради това опитващо се, в някакъв смисъл казано, да омаловажи и замаже гафа на турския премиер.

    За разлика от българската реакция, официалните реакции от страна Гърция и на Сърбия бяха къде по-силни, впрочем. Всичко можем да кажем за съседите си в този смисъл (или по-точно казано на политиците, управляващи в Гърция и Сърбия), само не и това, че им липсва самочувствие. Само на българските им липсва самочувствие да реагират така, че да не се навеждат излишно в една или в друга посока.

    Или когато някой от тях все пак реагира, без да се навежда по какъвто и да било въпрос, това обикновено не е особено адекватно и е само вид изхвърляне. (На Волен Сидеров примерно, който отдавна се е превърнал в бутафорна, да не кажем смешна, фигура.)

  2. В интерес на истината Вигенин не се извинява, ами напротив: напомня че България има по-стара история от Турция
    http://www.mfa.bg/bg/events/6/1/2460/index.html
    След което външният министър на Турция е трябвало да замазва издънката на Ердоган. Ердоган има нещо общо с Бойко Борисов, и стила му е подобен. Така че, нека не вадим генерални заключения.

    Що се отнася до Уестингхауз, нека напомним че АЕЦ Козлодуй работи от 2004 до 2008 с нелицензирани касети с ядрено гориво. Руснаците си били правили експеримент. Ако американците дават същата цена, изборът трябва да е Уестингхауз. Да вземем пример от Китай: там има и руски и френски и американски реактори. Е и?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *