Home » Авторски страници, Е-Списание

България на международното туристическо изложение GITM ‘2013 в Южна Корея

2013.11.10 Няма коментари
Spread the love

Вчера, 10 ноември 2013 г., в огромната зала KINTEX край Сеул бе закрито традиционното, вече с единадесет годишна история, Международно туристическо изложение в Южна Корея – GITM ‘2013*.

Форумът, в който тази година присъстваха представители от повече от 50 държави и 250 организации, ще се запомни и с българското участие, организирано от посолството на Република България** в Южна Корея. Един от големите местни информационни портали излезе със заглавие: От „Опитът“ на DMZ до българската розова вода„.

Много местни и чуждестранни туристически продукти бяха предложени на едно място, като отстъпките за някои туристически стоки и услуги достигаха до 70%.

.

По време на изложението имаше организиран и международен културен фестивал*** на националните костюми и храни, в койтоq помолени от организаторите, взеха участие посланици и дипломати от всички континенти.

Н.Пр. г-н Петър Андонов, наш извънреден и пълномощен посланик в Сеул, също надяна традиционен костюм и го демонстрира на сцената, на която имаше и няколко ТВ камери. Както сам призна пред представител на Еврочикаго, за първи път излиза на сцената като модел и малко му е късно за такава „кариера“, но пък е откликнал на гостоприемните организатори. Сред тях бе и г-н Ким – губернаторът на провинцията Гионджидо, който лично откри изложението в петък.

Българското консулство в Сеул бе подготвило изложба с фотоси от наши паметници на културата. Имаше изложени и традиционни народни носии. Националните ни занаяти и храни бяха представени от момчетата и момичетата на ресторант „Зелен“.

–––––––––––––––––––––––––––––

* На английски: Gyeonggi International Travel Mart 2013; на корейски: 경기국제관광박람회
** На корейски: 불가리아
*** Global Costume Festival (세계문화/의상 )
.
[nggallery id=30]

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.