Home » Авторски страници, политика

Днешният протест

2013.11.10 Един коментар
Spread the love

Коментар на Григор Лилов във Фейсбук

.

пр1

По моя оценка протестиращите бяха над 25 000. Може би е неточна. Защото по Канал 3 е имало директно излъчване с панорамни кадри от високо (още не са качени на сайта им.). От тях видях, че от ларгото между МС и Президентството през площад „Батенберг“ до парламента е пълно с хора – т.е става дума за около 30 000 и повече. Предимно млади хора.

пр2

Сега отворих сайтове и линкове на медии. Огромното мнозинство мълчат за събитието или го отбелязват с по няколко думи. Практически всички лъжат за броя на протестиращите. Тинк-танковете, дето стояли зад протестите и ги плащали, мълчат за броя на протестиращите или дори лъжат. Лъже и тяхната трибуна в лицето на „Дневник“/“Капитал“ и Иво Прокопиев, дето уж ги насъсквали (цитат):

„Няколко хиляди души шестват по централните софийски улици с искане за оставка на кабинета“. А дори „24 часа“ е отбелязал от немай къде – 10 000 души.

А защо лъжат? Защото когато протестът не вика само „червени боклуци“, а иска кардинална промяна и оставка като нейно начало, не се харесва на никого от онази каста, която съсипа България.

пр4

Ето онова, което е посланието на студентите:

В НАЧАЛОТО, ОКОЛО 11:30, към започналите да се сбират се обърна Ивайло Динев от името на „Ранобудните студенти“ Благодари на хората, защото без тях това, което те са предприели, няма да успее и каза:

„Вашите очаквания към студентите ни дадоха отговорност.
За да кажем нещо повече от оставка. Ние сме децата на прехода. За нас досега се говореше повече отрицателно. Окупацията промени живота ни. Яростно се възмущаваме от това, което живеем.
НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ПРЕДЛОЖИМ НИТО СЕБЕ СИ, НИТО ДРУГА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ.
НИЕ СМЕ ГЛАСЪТ, КОЙТО КАЗВА, че ПОВЕЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ!“.

.

Снимки:  Григор Лилов

пр3

 

One Comment »

  • Nik said:

    А защо лъжат? Защото когато протестът не вика само “червени боклуци”, а иска кардинална промяна и оставка като нейно начало, не се харесва на никого от онази каста, която съсипа България.

    Ето я истината – без преструвки и недомлъвки!

    Продължи ли в тази посока – има шанс.

    Амин!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.