Home » Авторски страници, политика

Самоокупация му е майката

2013.11.02 Един коментар

Карикатура: Фейсбук

Карикатура: Фейсбук

Окупация. Какво предизвиква у вас тази дума? За какво ви подсеща?

Хитлер и фашистка Германия, хапвайки държава след държава, окупираха цяла Европа. След това Сталин и Съветска Русия завладяха Източна Европа. Турция окупира Северен Кипър. САЩ се настаниха в Ирак… Списъкът е много, много дълъг. Любопитно, но кой знае защо при всички окупации се говори за освобождение и демократични промени. Самолетни бомбардировки, вериги на танкове, разкъсани детски тела от противопехотни мини. Демокрацията изисква жертви. Окупация не означава задължително военни действия. Свободата и демокрацията могат да бъдат наложени и по „мирен” път. Достатъчно е страната, подлежаща на освобождение, да бъде управлявана от алчни и корумпирани задници. Тук е уместен въпросът какви са тези, които са овластили продажниците? Как да бъдат наречени хората, поверили своя живот и живота на децата си на задниците?

Какво се случи в България през последните 24 години? Освободиха ли ни, окупираха ли ни? „Добрите” езици говорят, че през 1989 г. са ни отървали от социализма-комунизма и зоната на Съветското влияние. „Злите” езици обаче казват, че сигналът за налагане на демократичните промени е дошъл едновременно от три посоки – Кремъл, Вашингтон и Брюксел.

Да погледнем фактите: Не са ни бомбардирали, не са ни газили танкове, уж няма гражданска война, но България произведе над 2 милиона бежанци. Бежанската вълна не само, че не спира, но дори се увеличава. „Цивилизованият” свят лее сълзи и бълва речи за 1 милион сирийци, прогонени от родината им, преди това за 700 000 либийци…, за българите обаче – нито дума, нито сълзица. Петстотин и петдесет хиляди български пенсионери получават по-малко от 150 лв. на месец. Над 600 000 от „щастливците”, имащи работа, получават по-малко от 350 лв. на месец. Над половин милион са официалните безработни. Съотнесени към 7-милионно население, от което 2,3 милиона са пенсионери и около 850 000 деца, тези данни говорят за геноцид. Можем да си го наричаме, както си искаме – окупация, освобождение или демокрация. Геноцидът е явен, неприкрит, брутален.

В България нищо не е българско. Цялата промишленост, колкото и малко да е останала, е в ръцете на чужди монополисти. Енергийно сме зависими от Русия. Нефт, газ и ядрено гориво потичат към нас или спират, според желанието на Москва. Подземните ни богатства, всичко което се произвежда на българска територия, е в ръцете на американци, израелци, французи, англичани, чехи, немци… Данъци не се плащат, укриват се. Симулират се загуби, чрез договори за външни услуги със свързани фирми и други подобни финтове. Сменящите се едно след друго марионетни „български” правителства, държат широко отворени джобовете си и плътно затворени очите си.

Окупация. Сега се сетих. Българските студенти окупираха Софийския университет. Искането е да падне правителството на Орешарски. На първата част от новината се зарадвах, на втората – не съвсем. Какво като падне това правителство? Фактите сочат красноречиво: България е окупирана от чужди монополисти, родни бейове и аги, продажни политици и корумпирани и в червата магистрати. Фактите показват, че тези, които ни окупират, те ни налагат „демократичните” промени и те ни освобождават. Така че изходът, или по-точно входът е, само в това сами да се окупираме. Да окупираме България и то така, че да не могат никога вече да станат виновниците за геноцида. Така да се окупираме, че завинаги да се отървем от алчните и корумпирани задници, без значение кой какъв цвят е – те всички са от един отбор.

Да се окупираме, за да се освободим!

 

Ивайло Зартов,

28 октомври 2013 г.

One Comment »

 • Nik said:

  “Да се окупираме, за да се освободим!”

  Най-после един свободен човек да напише истината за т.нар. “Оставка” (дори няма удивителен знак!).

  Бюлюк родни 11-оноемврийски интелектуалци се възторгват от подвига на младите, окупирали университетски аудитории.

  Телевизии, радиа и вестници се надпреварват да изразяват подкрепа за невероятната саможертва на младото поколение:

  “Само във вас ни е надеждата, мили (скъпи) деца, ние проспахме тоя четвърт век!” – умилително ги подбутва средното, полустарото и старото поколение. “Никаква отстъпка – оставка до дупка!”

  И нито дума за онова, което следва след “Оставка”-та…

  Прави впечатление, че СМИ-тата твърдо и също така самоотвержено застават зад справедливото едно-единствено спешно искане на младите ранобудници.

  Дори държавните телевизия и радио не крият симпатиите си към ратниците за незабавна и безусловна оставка на правителството, щедро предоставят трибуните си за новите лица на лелеяната промяна. А въпросното правителство се прави, че това не се отнася за него. Дори нарежда на полицията и жандармерията да се държат внимателно с протестиращите интелигенти.

  Защо ли?

  Отговорът се навира в очите на окатите, а за слепите и заслепените е табу да го видят и припознаят.

  Защото плутократите (упорито назовавани галено “олигарси”) са дали знак да се имитира недоволство, но до степен да не надскочи иначе неминуемата по много причини оставка, а да потвърди още веднъж статуквото на ТОТАЛЕН ГЕНОЦИД над българите на следващите ИЗБОРИ БЕЗ ИЗБОР.

  Защото голата “Оставка” няма да е предшествана от нов Избирателен Кодекс, нито пък последвана от търсене на отговорност за престъпленията 1944-2013.

  Затова!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.