Home » Е-Списание, политика

Преходът или какво стана с нас (документален филм)

2013.11.22 Няма коментари

“Предохът или какво стана с нас” – документален филм на Атанас Киряков

Сценарист и режисьор:  Атанас Киряков
Оператор:  Иван Тонев
Музика:  Теодосий Спасов

4-серийна документална поредица; България, 2013 г., 50 минути

23 ноември, 18.05 ч., 3 част – БНТ 1
23 ноември, 23.30 ч., 3 част БНТ Свят

“Филмът е за прехода, за това, което се случи с нас в България и в други страни, където ние отидохме (Германия, Румъния, Естония, Македония). Срещнахме се с различни хора – интелектуалци, политици, обикновени граждани и разговаряхме за различните манипулации по време на прехода, за използването на досиетата за шантажиране на хора от партии и правителства с най-различна цел, за манипулациите на пресата, която обслужва в голямата си част наследниците на бившата номенклатура и Държавна сигурност. Разговаряхме за съдебната система, за измислени процеси, чрез които политиците отвличат вниманието на хората от по-важните въпроси за народа и държавата. Разговаряхме за лъжата, за подмяната, за това, че западът е сключил сделка с Русия и са се уговорили Русия да не започва трета световна война, а Западът да не преследва престъпленията на комунизма. От разговорите ни стана ясно, че престъпленията на комунизма намериха убежище в демократичните закони на Западна Европа”.

Атанас Киряков

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.