Home » Избрано, политика

Отец Васил: Управлявайте така, че хората да ви обичат и прегръщат

2013.11.16 Няма коментари

Отец Васил от Железница, който помоли полицията да не посяга на протестиращите в София, пред Нова телевизия, 14 ноември 2013 г.

.

141x106_1384419207“Много ви обичам и затова съм тук. Обичам отечеството, държавата, народа и децата. Дойдох, защото и преди не беше добре, но от пет месеца държавата не отива на добре. Беше ми много тъжно и всеки момент, когато виждах какво става по телевизията, аз всеки момент бях готов да дотичам до града и да кажа на полиците – не бийте протестиращите, те не са виновни. И полицаите също не са виновни. Виновните са на друго място, то се знае”.

Това заяви за „Здравей, България” отец Васил от храма в с. „Железница” – „Успение Богородично”, който дойде в София, за да помоли полицията да се смири.

Отец Васил обясни, че не търси изява и дори се обърна към патриарх Неофит и го помоли за прошка за това, че не е взел разрешение от него да присъства в студиото.

„Не съм дошъл да правя бунтове, а да призова хората към мир и правителството към мъдрост. Считам, че тези хора нямат мъдрост и трябва да престанат да си обиждат хорицата, защото всяко едно човешко същество по земята е Божие създание”, заяви отецът.

Той бе категоричен, че със собствените си очи е видял „да бият студентите и да ги мятат като чували с картофи”.

Отец Васил отправи и един личен апел към управляващите:

„Не е начинът да ви ограждат с железни огради. Не е редно да ви пази жандармерия. Управлявайте така, че хората да ви обичат и прегръщат. Мен като ме видяха, прегърнаха ме и ми казаха – „Отче, добре си дошъл”.

Отецът сподели, че се надява Църквата да не го накаже за това, че е си е позволил да бъде миротворец.

Източник:   Novanews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.