Home » Е-Списание, политика

Окупатори и контраокупатори – “Крадецът вика: дръжте крадеца”

2013.11.01 Няма коментари
Spread the love

ддВече повече от седмица български студенти са окупирали различни български университети с искане за оставка на правителството на Орешарски. Най-дейни са студенти от Софийски университет, с чиято акция започна последната вълна от студентски протести в страната.

Някои от основните действащи лица в окупацията на Алма Матер бяха обвинени в политизиране на протеста в полза на ГЕРБ и Бойко Борисов. Но, както се вижда от кадри, излъчени в предаването “Господари на ефира” по Нова телевизия (част от които са от 2012-та и от 2010-та година), същите тези студенти са били активни и в протести срещу правителството на ГЕРБ.

———————————————————-

Контраокупаторите:

Контраокупаторите Борис Цветков, Десислава Славчева, Добрина Алексиева и Нина Гергова

Борис Цветков – депутат от “Коалиция за България”, един от водачите на опита да се спре окупацията на Софийския университет.

Десислава Славчева – председател на младежката организация на БСП в столичния район “Връбница”, студентка не в Софийския, а в Свищовския университет, което не й пречи да заяви, че окупацията на Софийския университет й отнемала възможността да учи.

Добрина Алексиева от Гражданско сдружение “Равни пред закона”, която преди време е заснета да казва, че от тяхното сдружение щели да окупират Народното събрание заради Избирателния кодекс.

Нина Гергова – емблематично лице от протестите срещу президента Плевнелиев, която въпреки, че видимо не е пенсионерка, всеки или почти всеки ден е пред президентството или в някое ТВ студио, и неизвестно кога й остава време да движи собствения си бизнес.

председател на БСП

Студентката не в Софийския, а в Свищовския университет Десислава Славчева /крайната вдясно/, рамо до рамо с лидера на БСП Сергей Станишев

—————————————————————————-

Лидерите на студентската акция в Софийския университет:

о

Студентите Ивайло Динев, Димитър Вълчев, Румен Стоев и Ангел Златков, които са сред водачите на сегашната окупация на Софийския университет, са били участници и в протести срещу правителството на ГЕРБ през 2010 и 2012 г.

———————————

Видеозапис от предаването “Господари на ефира” може да се види чрез следния линк:  http://www.gospodari.com/?go=video&p=detail&videoId=8892#sthash.ijjJdwkS.dpuf.

Студентът Ангел Златков надува вувузел като участник в протест срещу орязаните пари за образование от правителството на ГЕРБ, 2010 г.

Ангел Златков надува вувузел като участник в протест срещу орязаните пари за образование от правителството на ГЕРБ, 2010 г.

Студентът Румен Стоев като участник в протест срещу правителството на ГЕРБ заради орязаните пари за образование, 2010 г.

Румен Стоев като участник в същия протест срещу правителството на ГЕРБ, 2010 г.

Студентът като участник в протест срещу правителството на ГЕРБ през 2010 г.

Димитър Вълчев като участник в същия протест срещу орязаните пари за образование от правителството на ГЕРБ, 2010 г.

Студентът Ивайло Динев като активен участник в протестите срещу АКТА, 2012 г.

Ивайло Динев като активен участник в протестите срещу АСТА по време на правителството на ГЕРБ, 2012 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.