Home » Авторски страници, българи зад граница

Гала концерт за българите в Одеса на отборите от Бесарабската лига КВН

2013.10.11 Няма коментари
Spread the love

KVN-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Одеса, Украйна. На 11 октомври 2013 г. от 19.00 часа в Двореца на културата към Политехническия университет ще се състои Гала-концерт на отборите от Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. В гала-концерта ще бъдат представени най-добрите скечове от трите сезона на българския КВН в Одеса.

КВН (Клуб на веселите и находчивите) е състезание по хумор, в което отбори, състоящи се предимно от студенти, се състезават по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки и други. Игрите на КВН са винаги популярни и събират милиони зрители пред екраните в Украйна, Русия и Беларус и други републики от ОНД. Първата игра се провежда преди 50 години и успява да пребори политическата машина на съветския режим. Днес мнозина училища и университети имат свои отбори, като състезанията се провеждат от регионално до международно ниво.

KVN-03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От 2010 година Българският КВН в Одеса се провежда от Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ и Българският младежки клуб „Актив“. До момента бяха организирани три сезона, всеки от който включваше три етапа: четвъртфинал, полуфинал и финал. Последният етап е решаващ в битката за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Мероприятието има конкурсен характер и победителите се определят от жури. В първия сезон победи отборът „Троенски коне“ от с. Нови Трояни (Болградски район), във втория – отборът „Дивитлийски гламур“ от с. Делени (Арцизски район), а в третия сезон наградата отново отиде в с. Нови Трояни, но вече при отбора „Супер Троенци“. След всеки сезон победителите получават подарък – едноседмична почивка в България за целия отбор.

 

KVN-0102Петър Дудуш, координатор на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна, член на Български младежки клуб „Актив“:

„Българският КВН в Одеса е най-мащабното мероприятие за нашата общност тук. Ще добавя, че това мероприятие е и най-очакваното. По молба на много наши почитатели решихме да организираме този гала-концерт. Ще покажем най-доброто от всички сезони. В същото време чрез този гала-концерт искаме да дадем кураж на тези, които още не са били на нашата сцена. В края на ноември ще започнем четвърти сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Таланти сред нашата младеж има и ние искаме да им подадем ръка за да се изявят и продължат напред“.

.

Максим Димитров,

Информационен портал на българите в Украйна

11-51-domashno-zadanie

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.