Home » Е-Списание

Деветата световна среща на българските медии продължава във Велико Търново

2013.10.16 Няма коментари
Spread the love

bg

Деветата световна среща на българските медии продължава от днес във Велико Търново. След два дни, прекарани в Пловдив, дневният ред на срещата предвижда дискусии и други събития в старопрестолния град. 

Днес ще бъде дискутиран проектът на БАН “Възгледи за основните национални цели на България”, с модератор генералния директор на БТА Максим Минчев. В представянето на проекта ще участват акад. Стефан Воденичаров, акад. Георги Марков и акад. Антон Дончев от БАН, както и акад. Пламен Карталов /Софийска опера и балет/.

По-късно в осмия панел на срещата ще се обсъжда темата “Медии и толерантност към и в българските общности по света”. Вечерта от 18.30 часа в изложбени зали “Рафаел Михайлов” ще се открие изложбата “Река на толерантността”, организирана от Национален фонд “13 века България”. Тя ще бъде представена от директора на фонда Греди Асса.

Утре са последните две дискусии на участниците в Деветата световна среща на българските медии. Модератор на  първата, озаглавена “Образованието като национален приоритет”, е Бойко Станкушев от БНТ. В панела са заявили желание за участие Даниела Горчева от сп. “Диалог”, Холандия, проф. Михаил Неделчев от НБУ и др.

Модератор на втория панел, озаглавен “Образът на българския туризъм по света. Туризмът като медия“, е Румен Драганов от Института за анализи и оценка в туризма. В този панел ще участват кметовете на Велико Търново и Казанлък, както и зам.министъра на икономиката и енергетиката Б. Ботев.

 

Еврочикаго

 

————————————

Чуйте в звуковия файл на БНР разговор c акад. Стефан Воденичаров, акад. Георги Марков и акад. Антон Дончев – 2013-10-16-Horizont–BNR

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.