Home » Авторски страници, Е-Списание

Ина Искренова: Нашето безразличие ще ни убие

2013.10.18 Няма коментари
Spread the love

Свидетелката, опитала се да помогне: Искам да дам показания, но никой не ме търси

.

momicheГолото момиче, което бе заснето да се разхожда из Студентски град, е било настанено в център за психично здраве, съобщиха от столичната полиция. От МВР са потвърдили предположенията на няколко медии, че върви разследване за изнасилване.

В същото време свидетелка, чието име е Ина Искренова, която първа е разговаряла с момичето и единствена се е обадила на тел. 112, все още не е потърсена от полицията.

Тя се опитала да успокои момичето, да направи нещо, за да му помогне. И не може да си обясни това, че толкова много хора са го отминали с безразличие. Че единствените, които са му обърнали внимание, освен нея в този момент, са се оказали всъщност само онези момчета, които са записали подигравателното видео, разпространено после в интернет. По думите на Искренова момичето е било силно стресирано, уплашено и ужасено, а това, което успяло да каже, било: „Оставете ме… Случи ми се нещо ужасно“.

Свидетелката не може да си обясни и това, че въпреки че нейният телефон и името й са били записани разбира се от оператора, с който е разговаряла, набирайки 112, никой от МВР не е проявил интерес да вземе нейните показания.

Чуйте целия разказ на Ина Искренова за случая, в интервю, дадено за Еврочикаго, тук: 2013-10-18zapisMP3

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.