Home » Избрано

Би Би Си обяви награда на името на Георги Марков

2013.10.25 Няма коментари
Spread the love

671318В памет на българския писател и журналист в Би Би Си Георги Марков, британската медия обяви допълнителна награда тази година в рамките на международния конкурс за радиопиеси. Сценарият, който бъде отличен с приза, трябва да притежава изключителен потенциал, дори и да не е готов да бъде поставен и излъчен в представения за състезанието вид, поясняват организаторите на сайта на Би Би Си.

Наградата включва двупосочен билет до Лондон и разходите по настаняване за 2 седмици, в едната от които победителят ще посещава отдела по радиодрама на Би Би Си Лондон, а през втората седмица ще се запознае с работата в Световната новинарска служба на Би Би Си. Тези две седмици ще съвпаднат с периода, в който ще се поставят пиесите – победители в състезанието. Лауреатът на наградата “Георги Марков” ще присъства на церемонията по връчване на наградите от международния радиоконкурс и ще получи и своя приз.

Наградата не включва запис или излъчване на отличения драматургичен текст и няма възможност за осребрявне на наградата.

Наградата е учредена от Световната служба на Би Би Си, програмата Writer in Residence и Open University, с участието на Анабел и Саша Маркови.

Източник:  в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.