Home » Авторски страници, политика

Щом един Левски можа, защо ние да не можем…

2013.09.01 Няма коментари
Spread the love
Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

Играта е до отказване на единия противник. За себе си знам, че няма да съм аз този, който ще се откаже. Не и този път. Не и за да живея до края на живота си, с извинение, на майната си. И да харижа прекрасната си Родина на откачени, мафиоти, олигарси, комуняги и нихилисти.

Писмо до парламент и правителство на Швейцария можем да напишем. Но това е нашата борба. Те няма да я износят вместо нас. Мина времето на писмата до Русия и до Високата порта. Без протести няма да стане. И САМО с протести няма да стане. Ще стане с ангажираност 365 дни в годината, година след година, за ЕДНА КАУЗА.

Ние можем страшно много. Все още не съзнаваме, че всъщност всичко зависи от нас и че имаме всички шансове. Ако един Васил Левски в потури е ходил сред простите селяни и е правил комитети, не виждам защо стотици хиляди образовани, независими, демократични българи да не могат да постигнат това, което един-единствен човек постигна по онова време, само със силата на вярата в мечтата си и с постоянството си.

.

Димитър Иванов,

Винтертур, Швейцария

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.