Home » Авторски страници

Що е то “корнишони” и имат ли те почва у нас

2013.08.22 Няма коментари
Spread the love
Карикатура: Христо Комарницки

Карикатура: Христо Комарницки

Що е то корумпирани прокурори и съдии и имат ли те почва у нас?

Първо за почвата. Олигарси и местни феодали – като Златев, Божков, Ковачки, Гергов, блудника под прикритие като почетен консул на Русия в гр. Бургас Тонко Фотев и други, си отглеждат като корнишони магистрати. Издигат ги по кариерната стълбица, докато придобият размер, удобен за консумация, след това е лесно. Срещу обаждане по телефона, пари, имот или друг вид „подаръци”, щръкналите краставички вършат услуги. Прикриват престъпления, извършени от благодетелите им или изпълняват поръчки за унищожаване на неудобни.

Основна съставка от почвата са и назначените за политици, управлявали (ограбвали) България през последните 23 години. Сношенията им с корнишоните са подобни на любовната връзка олигарси и местни феодали – магистрати. С малката хранителна добавка, че бейовете се грижат и за политичетата.

Друга част от почвата са удобните журналисти. Тези, които се наричат журналя, заради блестящо осъществяваното медийно затъмнение над интимните отношения между чорбаджии, управляващи и кривосъдници. Журналята служат и като лайномети срещу когото трябва. Те за някой грешен лев биха написали, ако трябва, материал и срещу самите себе си.

Има още една субстанция от почвата. Тя е мълчалива. Бездушна и страхлива. Това са робите. Доброволните жертви, които се навеждат. Слагат главите си на дръвника и тихо чакат брадвата, размахана от развилнелите се аги, кукли на конци, корнишони и журналя. Това не е мълчанието на агнетата. Децата на овците блеят, издават поне някакви звуци. Това са живите мъртви. Хора, които отдавна са забравили какво означават думи като свобода, кураж, смелост, чест, достойнство… Липсата на съпротива дава крила на шайката разбойници – по-големи и по-мощни от която и да е енергийна напитка. Това е причината 23-годишния геноцид в България да придобие невиждани размери. Толкова за почвата. Има я и тя е прекрасна, благодатна. Затова нашите корнишони са най-сладки и хрупкави.

А на въпроса що е то корумпирани прокурори и съдии, отговорът е почти толкова прост, колкото и те самите. Това са хора, завършили право, а не криво. С юридическото образование са призовани да са на страната на законността и справедливостта. Да налагат върховенството на закона. Да търсят обективната истина. Да защитават интересите на обществото. Но вместо всичко това, корумпираните магистрати сами погазват всякакви закони. Те самите са престъпници, при това най-вредните. Те убиват вярата, надеждата, че изобщо съществуват понятия, като справедливост и законност. Служат на господарите си и на собствените си интереси, а издават присъди „В името на народа!”. Корумпираните кривосъдници са наемни убийци и би трябвало да са в затвора с доживотни присъди. Но вместо това, виреейки в благодатната почва, продължават да продават „правосъдие” и „справедливост”. На парче, като пица. Недосегаеми са, не носят нито наказателна, нито административна отговорност за „грешките” си. Благодарение на тях се извършиха и продължават да се извършват приватизации-кражби, заменки, ДДС-измами, контрабандни схеми на горива, цигари и пр. Нагласени търгове, комисиони, всевъзможни фокуси за изсмукване на пари от българските данъкоплатци. Същите, които плащат заплатите и бонусите на кривосъдниците.

Корнишоните би трябвало да се натъпчат в буркани, здраво да се запечатат и да се подредят в най-тъмните мазета. И да бъдат забравени. Почвата да бъде изгребана до дъно, натъпкана във варели с надпис „Не отваряй! Отровно!” и варелите да бъдат сладирани в някой затънтен кът. Така корнишони и почва пак ще си бъдат заедно, но вече без да пречат на тези, които искат да живеят в нормална държава. И тогава отговорът ще е – знаем що е то корумпирани магистрати, но у нас няма почва за тях.

 

Ивайло Зартов,

9 април 2013 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.