Home » Избрано, политика

САЩ пращат войски край Сирия

2013.08.24 Няма коментари
Spread the love

Пентагонът изпраща сили на място в случай, че президентът на САЩ Барак Обама вземе решение за военни действия срещу Сирия, заяви министърът на отбраната Чък Хейгъл, цитиран от АФП. Флотът на САЩ в Средиземно море е предприел подготвителни маневри, за да може да се насочи към Сирия.

На фона на призивите за военна интервенция след като сирийският режим тази седмица извърши предполагаемо нападение с използването на химическо оръжие*, военното командване на САЩ подготвя различни варианти за Обама в случай, че той вземе решение да предприеме нападение срещу режима в Дамаск, посочи Хейгъл. В същото време той отказа да съобщи повече подробности относно позициите на американските войски и военна техника.

“Това е нещо, на което Америка ще трябва да обърне внимание”, каза Обама в интервю за Си Ен Ен, излъчено вчера.

Схващането, че САЩ могат сами да сложат край на гражданската война в Сирия е “преувеличено”, подчерта президентът. Вашингтон ще търси международна подкрепа, преди да пристъпи към широкомащабни действия.

Източник:  в. “Сега”

———————————————————————————-

* Според някои анализатори взривът в сирийския град Холмс, при който пострадаха над 200 души, е бил причинен от няколко малки атомни бомби, не от химическо оръжие. Много хора са се оплакали след него от световъртеж, главоболие, повръщане и температура – симптоми, характерни при радиационно замърсяване. Има версия, че ставало въпрос за W54 – най-малката атомна бомба в света, произведена в САЩ. Тя е с много по-малка мощност от стандартните атомни бомби, но затова пък била много прецизна.

На видеото по-долу може да се види взривът в гр. Холмс.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.