Home » Авторски страници

Не разсърдихме ли Господ? Вижте…

2013.08.25 Няма коментари
Spread the love

Събитията от последно време, които се случват в различни краища на света, при това в най-развитите страни, не могат да не ни накарат да се замислим. Ето няколко публикации от мрежата и печата.

.

На 23 август 2013 г четем: Заради сушата Токио прибягна до “машини за дъжд”

След като валежите месеци наред бяха под средното равнище, а температурите се задържаха високи, водните запаси на града паднаха до 60% от нивото за този период от годината Заради сушата Токио прибягна до две “машини за дъжд”, за да попълни водните запаси на 35-милионния град, съобщи АФП.
Градските власти първо призоваха към икономии, но когато това се оказа недостатъчно, извадиха тежката артилерия – две “машини за дъжд”.

В машините няма нищо вълшебно. Те са създадени от учени. Предизвикват дъжд, като изпращат в небето сребърен йодид по нещо като голям комин. Инсталирани са в зона извън града. Два часа след пускането им стана “чудо”. Паднаха около 17,5 мм дъжд. “Трудно е да се прецени дали тази операция е предизвикала пряко валежите, но ни е приятно да мислим, че е била ефикасна” – каза човек от екипа пред АФП.

Още на следващия ден на 24 август четем: Евакуация в Япония заради проливни дъждове

Властите на японската префектура Симане издадоха предупреждение за незабавната евакуация на над 30 000 жители заради силните проливни дъждове. Стихията удари югозападната част на централния японски остро Хоншу, уточни ИТАР-ТАСС. Правителствените препоръки обаче няма задължителен характер в Япония. Японските метеоролози предупреждават и за опасност от свлачища и преливане на реките. /ИТАР-ТАСС/

————————–

Да си припомним и една история от недалечната 2010 г.: Американският учен Крейг Вентър си спечели прозвището “Новият Бог”

С красивото име „Синтия“ бе наречен създаденият и патентован жив организъм с моделирана от човека ДНК. Нейният „баща“, американския биолог доктор Крейг Вентър (Венър, Вентер) тогава заяви, че това е огромна стъпка напред за човека, с която се доближава до своя Създател. Уученият Крейг Венър си спечели прозвището “Новият Бог”, след като той и екипът му успяха да създадат изкуствена форма на живот.

Венър и останалите учени изградиха генома на бактерия и го поставиха в приемна клетка, за да създадат това, което определят като първата в света синтетична форма на живот, съобщава вестни “Гардиън”.

В биологията геном на даден организъм е цялата негова наследствена информация. Нарича се още основно число. Наследствената информация се кодира в ДНК на организма и включва както гените, така и некодиращите последователности от ДНК. Терминът е въведен през 1920 година от професора по ботаника в Хамбургския университет в Германия Ханс Винклер. Геном е съчетание на термините ген и хромозом.

Експериментът на американските учени е сочен като революционен и прави първата крачка към създаване на организми не чрез еволюция, а чрез построяването им.

Екип от 20 учени, 10 години и 40 милиона долара. Толкова време и средства е отнело откритието. Венър определи успеха си като “решаващ момент в биологията”. Генетикът обяснява, че постижението му поставя началото на нова епоха. В нея животът ще бъде създаван, за да помага на човечеството, като започва от бактериите, които произвеждат биогорива, поглъщат въглероден диоксид от атмосферата и дори произвеждат ваксини.

Подвигът на Венър вбеси критиците и религиозни групировки. Те заклеймиха учените. Доводът им е, че изкуствените организми могат да попаднат извън контролираната среда, да предизвикат екологичен хаос или да бъдат превърнати в биологични оръжия.

—-

Ето какво четем днес, 25 август, на страниците на Фрогнюз:

Смъртоносната „Синя чума” стигна Европа, убива и чрез дъжд

"Синтия" убива и хора... Снимка:via-midgard.info

“Синтия” убива и хора… Снимка: via-midgard.info

Преди време BP (Бритиш петролиум) решиха да се справят с петролния разлив във водите на Мексиканския залив просто и евтино, с минимални разходи. Гигантското нефтено петно трябваше да бъде унищожено от изкуствено създадената в САЩ бактерия „Синтия“. Обаче напълно забравят, че евтиното винаги излиза скъпо.

Тези, които се правят на Господ, явно нещо не са пресметнали правилно, или нарочно са допуснали грешка. През 2011 г. синтетична бактерия „Синтия“ бе програмирана от Synthetic Genomics Inc. да се храни с нефт и да се възпроизвежда бързо, и през първите няколко месеца се справяше отлично. Скоро след това тя изглежда се отказа от петролната диета и последваха странни явления, пише Eearth Chronicles, позовавайки се на американския World Vision.

Смъртоносната бактерия „Синтия” (наричана още „Смърт” и „Синята чума”) вече е в Европа чрез течението Гълфстрийм. За фатални последствия предупреждават учените, които обаче не се наемат да изчислят размерите на бедствието.

Не е ясно как европейците ще се борят със смъртоносния бацил, тъй като все още няма изобретени антиотрова или антибиотик, които да я неутрализират. Не става дума за някакви сензационни медийни съобщения, а за научно творение от най-висш клас, което се е превърнало в убиец.

„Синтия” е продукт на екип от учени, който трябваше да се справи с петролния разлив в Мексиканския залив преди три години. Бактерията обаче не се е задоволила да изяжда само нефта, а преминала към всичко живо, до което се докопа, в това число и хора.

На 20 април 2010 година нефтена платформа за дълбочинен добив на петрол, южнокорейско производство, собственост на компанията Бритиш петролеум се самовзриви. Това доведе до невероятен разлив на петрол в Мексиканския залив. Специалистите изчисляват, че в океана са се излели около 5 млн. барела нефт, а петното от разлива достигна 100 000 кв км., унищожавайки всичко живо по пътя си. Освен всичко това, разлятият петрол е оказал въздействие на температурата на топлото течение Гълфстрийм, което от своя страна е повлияло на климата в Европа. В резултат са последвали неочаквани наводнения и горещини, както и рязък спад в температурата в определени моменти. Подробности по темата съобщава сайтът TruthDive.

За да ликвидира крайно неприятните последствия от аварията Бритиш Петролеум изплаща 27 млрд долара за щети, спасителни операции и компенсации.

Огромните финансови загуби принуждават компанията да търси изход от критичното положение. Така се стига до идеята да се създаде изкуствена бактерия, която да „изяде” разлятия петрол, наречена „Синтия”. Тя се ражда в американския институт Дж. Крейг Вентера, който е водещ в света по генно инженерство. Двайсет учени, начело с нобеловия лауреат Хамилтън Смит успели, смесвайки различни хромозоми, да създадат паразитна бактерия Mycoplasma genitalium, получавайки по този начин бактерията „Синтия” – изкуствен организъм с напълно констроиран компютърен геном, който не съдържа, както всички останали организми, природна ДНК. Главната сила на „Синтия” е унищожението на суровия нефт, както и способността да се саморазмножава.

През 2011 г. „Синтия” е пусната в Мексиканския залив и тя наистина започнала да изяжда нефтеното петно. Много скоро обаче станало ясно, че освен нефта, бактерията изяжда и всичко живо, което й попадне на пътя.

Последвало масова смъртност сред птиците в американския щат Арканзас – над 5000 регистрирани смъртни случаи. В Северна Луизиана са унищожени над 100 000 риби, а 128 работници на Бритиш Петролеум заболяват от неизвестна болест. Забраняват им да се лекуват в местните болници, за да не изтече секретна информация за „Синтия”, съобщава CNN.

Щетите стават още по-ужасни, когато се разбира, че хора, къпали се в Мексиканския залив получават кожни рани и язви, а някои след дни умирали в невероятни мъки. Оказало се, че язви са се образували и във вътрешните им органи. Тогава за първи път американски медии съобщават за смърт, причинена от неизвестен вирус. Американските власти обаче успяват да ограничат информацията за размера на опасността. Въпреки това Университетът на окръг Колумбия оповестил данни за това, че 40 на сто от жителите в района, са засегнати от остри дихателни инфекции и кожни увреждания, а всеки четвърти е заявил желание да се изсели.

Не след дълго неизвестното заболяване достига и до Арктика, където започва масов мор сред тюлените. Невероятна смъртност сред тюлените е регистрирана и в Аляска, до град Бароу.

Оказало се, че бактерията „Синтия”, наричана вече по това време „Смърт” и „Синя чума” се размножава много бързо и не може да бъде спряна или унищожена с известните до този момент антибиотици. На всичкото отгоре започва да предизвиква и силни алергии, разпространявайки се чрез най-обикновен дъжд. Организъм, в който е попаднал „Синтия”, се счита за обречен.

Последните новини, буквално отпреди дни, сочат, че бактерията е навлязла в течението Гълфстрийм, което мие бреговете на Европа. Британски учени усилено работят по откриване на ефективно противодействие, но засега такова няма. Какви ще бъдат последствията за европейците, ако се потвърдят и тук данните за смъртоносното действие на „Синтия”, може само да се предполага.

В България смъртоносната бактерия може да проникне по различни начини, единият от които е дъждът. Може да се пренесе и чрез животни и птици, особено мигриращи. Може да я „внесе” и някой вече заболял на друго място. Засега обаче наши учени смятат, че няма голяма опасност за страната ни.

Първа за опасността съобщава д-р Хелън Уолъс от британската организация Genewatch UK. Това става още в края на 2010 г. Американски учени обаче заявяват официално, че в случая не става въпрос за нов вид биологично оръжие.

———————

Ядреният дисидент Георги Котев предупреди в блога си

МААЕ мълчи за ужасната радиация от Фукушима, която смъртоносно пълзи във водите по цял свят

През седмицата световните информационни агенции буквално трещяха от съобщения за критично влошаващата се ситуация, довела до ново, в много големи количества, изтичане на радиоактивна вода от авариралата АЕЦ „Фукушима-Диичи”, в Тихия океан. По този повод МААЕ излиза с повече от лаконично и нищо незначещо съобщение (21/08/2013):

МААЕ днес направи следното изявление относно положението в АЕЦ Fukushima Daiichi: “МААЕ е наясно с медийните съобщения, че ядреният регулатор на Япония (NRA) възнамерява да направи рейтинг на изтичане на радиоактивна вода в АЕЦ Fukushima Daiichi – TEPCO на ниво 3 па международната скала International Nuclear Event Scale (INES).  Японските власти продължават да предоставят на Агенцията информация за ситуацията в централата и експертите от агенцията следят ситуацията отблизо.  МААЕ разглежда този въпрос сериозно и остава в готовност за оказване на помощ при поискване.”

Вие намирате ли някаква полезна и познавателна за самите вас информация в съобщението на МААЕ? Количества на течовете, степента на радиоактивното им замърсяване, механизмът на изтичане, съвети за справяне, други подобни? Ъ? Не? Четете внимателно! МААЕ получава от японските власти информация, НО не за да я споделя с вас, а за я крие от вас. И още: МААЕ разглежда този въпрос сериозно и остава в готовност за оказване на помощ (на ТЕПКО) при поискване (да продължава да прикрива следите на престъплението си).”
Сега по-ясно ли ви стана? Винаги е така! Вижте снимка на шапката на интернет страницата на МААЕ:
AEC
Виждате ли? Атоми за мир! (Така се нарича речта на президента на САЩ Д. Айзенхауер пред ООН от декември 1953-та, в която излага „идеята си” за създаването на МААЕ) Радиоактивната вода от контейнерите на АЕЦ „Фукушима” съвсем мирно си се спускат до подпочвените води, а после още по-мирно си се вливат в Тихия океан. Кое тук не му е мирното? Някакви възражения?

Инженерното съоръжение „ядрен реактор” е създадено с единствената цел – да произвежда един мъртъв химичен елемент, който не се среща на земята, за да могат от него да се произвеждат атомни бомби. Този елемент се нарича Плутоний. Ядрената мафия е могла да си произвежда атомни бомби и без да строи реактори, като използва срещащия се на земята елемент Уран. Но пуста алчност. Елементът Плутоний е кръстен на древногръцкия бог Плутон, който е бил бог на смъртта и подземното царство. Във всеки един от около 430-те действащи в света реактора се произвежда Плутоний. А докато това се прави, се получават високо-радиоактивни и много дълго живеещи (минимум 100 000 години) продукти на деление, които не стават за нищо друго, освен да убиват всичко живо, което попадне в обсега на тяхното въздействие. На практика ядрената мафия е възкресила мъртвеца Плутоний, за да убиват себеподобните си, а го представят пред цялото човечество, че го използват за„мирни цели”. И Плутоният по хода на своя растеж (вече 70 години) произвежда смъртоносен боклук, надхвърлящ вече 300 000 тона и продължава да се трупа. Скоростта на натрупването на ядрения боклук в световен мащаб е един килограм в минута.

Какво да очакваме, се пита физикът Г. Котев и пресмята кога и къде ще бъде следващата ядрена авария:

Избираме от статистиката най-големите ядрени трагедии, случили се до сега на Земята, при използването на „мирния” атом:

28-ми март 1979-та година, 2-ри блок на АЕЦ „Три Майл Айланд” (Three Mile Island NPP).
26-ти април 1986-та година, четвърти блок на АЕЦ „Чернобил” (Chernobyl NPP).
11-ти март 2011-та година, блокове 1, 2 и 3 на АЕЦ „Фукушима-Даичи” (Fukushima Daiichi NPP).

Ако в натрупаната до сега статистика има логика и последователност, то следващата голяма, опасна и вредна ядрена авария би следвало да се случи след около шест години (с до ±1 година), в една от четирите АЕЦ, близо до западното крайбрежие на САЩ с общо осем енергийни блока в тях.

Работата е там, че използването на ядрената енергия, за каквито и да било цели е грубо вмешателство в естественото развитие на Вселената. През всичките 13 милиарда и 700 милиона години Вселената се развивала, създавала и разширявала по правила и закони точно обратни на начина по който на планетата Земя се развива ядрената индустрия. Казано по-просто – ядрената мафия се противопоставя на законите на съществуването на Вселената и затова бива наказвана с тези аварии, та дано някой ден се сети и спре.

Прикритите знаци за безкрайност срещащи се в статистиките с големите ядрени аварии казват, че нарушаването на законите на хармонията във Вселената, които идват от безкрайността до нас ще доведе до огромни и тежки последствия към безкрайността след нас.

.

Не разсърдихме ли Бог?

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.