Home » Авторски страници, Избрано

Българин от Чикаго световен шампион по ораторство

2013.08.25 Един коментар
Spread the love

PVasilevЧикагският гражданин с български произход Пресиян Василев (Presiyan Vasilev) спечели световното първенство по ораторско майсторство Тоустмастърс ‘2013 (Toastmasters 2013 World Championship), съобщава сайтът Heraldonline.com.

30-годишният специалист по продажби се яви на финалния кръг на състезанието с още 8 претенденти за най-добър оратор сред 30 000 участници от 122 страни. Василев спечели отличието след няколко тура на елиминации, стартирали преди 6 месеца с хумористичната му реч “Променен от автомобилна гума”.

Състезанието се проведе в “Дюк енерджи сентър” в град Синсинати в щата Охайо, пред 1600 зрители, дошли от цял свят. Организаторите на първенството предвиждат слово с времетраене от 5 до 7 минути на най-различни теми. Състезателите се оценяват по съдържанието на речта, нейната организация и представяне.

В своето есе лауреатът разказва случка, при която моли за помощ при смяната на автомобилната си гума. Предполагал, че много хора ще му се присмеят за несръчността, но най-неочаквано открил, че неговата слабост се превърнала в сила. Смяната на една проста автомобилна гума “сменила” и него самия, като доста променила отношението му към другите хора.

“Това е сбъдната мечта. ‘Тоустмастърс’ е най-доброто лично постижение, което всеки трябва да открие за себе си”, заявява Василев.

Василев отишъл да живее в САЩ преди 11 години, когато напуснал София в търсене на “мултикултурно разнообразие” и самоусъвършенстване. Той започнал да се състезава във веригата ‘Тоустмастърс’ преди три години и участвал в много състезания по ораторство.

На второ и трето място на световното първенство ‘Тоустмастърс’ тази година се класираха състезателката Шурук Ал Бана от Дубай и Кинги Бидъл от Роторуа, Нова Зеландия. /в. “Труд”/

One Comment »

  • Nereida said:

    When purchasing a sport for somebody, always get input. Take this understanding with you as you slay monsters,
    opposing armies and even board games.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.