Home » българи зад граница, Избрано

Протести в защита на българка в Англия, на която са отнели детето

2013.08.20 Няма коментари
Spread the love
Елисавета Попова с дъщеря си Мегън. Снимка: Фейсбук

Елисавета Попова с дъщеря си Мегън. Снимка: Фейсбук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 20 август в София и Варна ще се проведат протести в подкрепа на българката Елисавета Попова, на която във Великобритания са отнели едногодишната дъщеря. Митингите се организират от групата във Facebook “Да помогнем на Мегън да се върне при майка си”.

Протестът в София ще е от 8 до 9 ч. и от 16 до 17 ч. пред английското посолство на ул. “Московска” 9. Митингът ще е мирен и мълчалив, исканията ще са написани на плакати, уточняват организаторите.

Във Варна протестът ще е от 17.30 ч. на шадраваните на пл. “Независимост”.

Елисавета, която живее във Великобритания, се разделила със съпруга си, защото го хванала да гледа порнографски материали с деца в интернет. Българката споделила за случилото се с акушерка, която подала сигнал в социалните служби.

Социалните работници казали на Елисавета да не се среща с мъжа си. Оказало се обаче, че двамата са се виждали. Българката обяснила, че съпругът й я изнудил да се срещнат, като заплашил, че ще се самоубие. Мъжът твърдял пък, че жена му дошла да го види по свое желание.

Социалните преценили, че едногодишната им дъщеря Меган е в риск. Всичко това било описано в доклад, в който била записано, че двамата не могат да се грижат за детето.

Родителите на Елисавета също били отхвърлени като неспособни да се грижат за Меган, тъй като знаели за влошените отношения между двамата съпрузи, но не реагирали по никакъв начин.

Меган е настанена при приемно семейство, като майката има право да я вижда веднъж на 4 седмици.

За последен път Елисавета е видяла детето си на 11 април.

Източник:  OFFNews

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.