Home » Авторски страници

Лицата на контрапротеста

2013.08.16 Няма коментари
Spread the love

Снимките във фоторепортажа по-долу са на Георги Величков – JORO от Photo-forum.net. Направени са днес и съдържат фрагменти и лица от контрапротеста на доведените с автобуси в София поддръжници на кабинета Орешарски. Някои от израженията на тези лица са толкова красноречиви, че не се нуждаят от коментар. На първата от тях може да се види и лидерът на БСП, обграден от “народна любов”.

Във връзка с днешния контрапротест Осман Октай казва пред Factor.bg следното:

“Едва ли някой е допускал, че ще дойде време жертвите на Възродителния процес и насилствената смяна на имената да бранят палачите си, коментира с нескрит гняв Октай. Според него ДПС е докарало под строй стотици турци от страната, които живеят в немотия и трябва да избират между смъртта и хляба за да оцеляват, но за всички е ясно, че това не са свободни хора, а крепостните селяни на Доган и Местан, които се експлоатират от дерибеите им в провинцията.

Като етнически турчин и мюсюлманин се срамувам от днешния ден. Моите събратя трябва да знаят, че Доган ги хвърля в измислен конфликт със софиянци, противопоставя столицата на провинцията и използва хората. Призовавам ги да си спомнят края на декември 1989 г., когато хиляди турци и мюсюлмани се бяха събрали пред същия този парламент, за да си искат от БКП майчините имена и вярата. Тогава софиянци бяха с тях. Излязоха и ги подкрепиха за справедливите им искания. Бореха се за правата им, носеха им на площада храна, кафе и чай. Това добро не трябва да се забравя – ДПС и БСП превръщат турците и мюсюлманите във врагове на софиянци.”

Ако се съди впрочем по снимките, този контрапротест е бил съставен главно от роми, от тези роми, които и по избори захранват всеки, който им плати за това, с купен вот…

.

pvot5812

.

сн.1

 

сн. 11

сн.12

 

сн.13

 

сн.14

 

сн.2

 

сн. 7

сн. 9

 

сн. 10

сн.3

сн.4

 

сн.5

 

сн.6

 

сн.8

 

 

 

 

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.