2024-03-28

2 thoughts on “За Нелсън Мандела и българските протести

  1. Бойкот на фирми с чуждестранен собственик е откровена глупост. Чуждите инвеститори създават работни места и дават хляб на милиони българи. В една декапитализрана и разграбена икономика без местни спестявания единствения шанс за инвестиции е те да бъдат взети от чужбина. Тук идва нелепата атака на Сидеров срещу западните фирми с една единствена цел, те да бъдат придобити от господарите му в Кремъл. Интересно защо не е казал нито една дума срещу Газпром, който е 100% монополист във вноса на природен газ и ядрено гориво. Мълчи се и за монопола на Лукойл. Същевременно всеки опит за разбиване на това източване на България се атакува и демонизира.
    Нека се върнем към същността на нещата. Истинския проблем на България е мафията. Тя си е спечелила политически протекции, източва държавата и развива незаконен бизнес. Трупа богатства, които инвестира в легален бизнес, който постепенно изкривява конкуренцията, ползвайки административен съдебен и всякакъв друг тип рекет. Честният бизнес бива изтикан в ъгъла и постепенно остават няколко мафотски клана и целия сектор се е превърнал в сив.
    Единствения начин да се постигне прогрес е мафията да загуби своята политическа протекция. Това правителство трябва да падне. Трябва да се създаде нормална алтернатива. Това няма да стане за един ден. Народа трябва да сваля всяко следващо правителство, което работи с мафията. Следващата стъпка е да се спрат и изземат всички незаконни доходи. За съжаление това няма да е достатъчно, защото те притежават голяма част от легалния бизнес. Този ресурс ще бъде хвърлен за корумпиране и премахване на всяко нормално управление, с цел да могат отново да точат държавата. Затова народа трябва да унищожи и легалната им икономическа база. Бойкота е много мощно оръжие. Не мога да разбера хора, които всяка вечер протестират срещу някого а на следващия ден отиват и му плащат. За да се събори една система трябва да се спре да се поддържа. Трябва да се унищожат икономическите и устои. Направим ли ги бедни ще ги победим. За съжаление това е бавен и мъчителен процес. С цената на дълги борби и жертви можем евентуално да се освободим. За съжаление аз не съм голям оптимист. Направихме първата крачка, казахме „така повече не може“. Остава да се самоорганизираме в пасивната съпротива на икономическия бойкот и да създадем отдолу нагоре читав ляв и десен политически проект. Добре е новите проекти да не съвпадат на 100% с организацията да #дансwithme за да може да има кой да им оказва натиск когато сбъркат. Не се заблуждавайте, че ще е лесно не само ние се борим за оцеляване. Загубят ли битката с нас тях ги няма.

  2. Всъщност, Нелсън Мандела прилага модифициран вариант на пасивната съпротива, дала преди време възможност на Индия да напусне безкръвно Империята, в която слънцето никога не залязвало.

    Тогава Махатма Ганди призова своя народ не към кървави сблъсъци срещу колонизаторите, а към просто несъобразяване с наложените от задокеанския завоевател норми на поведение.

    Това се опитвам да внушавам на малобройните си читатели вече две години, но, увлечени от многопосочни партийни пристрастия, българите се лутат в омагьосания кръг на поредните спасители на нацията.

    Поради много причини днес в България не е възможно осъществяването на египетския вариант за промяна. Времето на военните хунти отшумя ведно с приемането ни в Европейския дом.

    Правото на бунт, прокламирано в §3 от Преамбюла на Всеобщата декларация на ООН за правата на човека, може да се изрази в условията на днешна България и чрез простото гражданско игнориране на властите – политически, съдебни, законодателни, икономически, медийни – несъобразяване с наложените против волята на мнозинството техни норми и изисквания.

    Не е нито нужно, нито полезно проливането на кръв; то би било само в интерес на поредните плутократични политмераклии – стари или новоизлюпени – да яхнат народното недоволство.

    Необходимо е обезкръвяване на плутократичните (някои галено ги наричат „олигархични“) власти – и те ще самоизядат собствената си плът.

    Но за да стане всичко това реалност, е необходимо днешното българско население да порасне утре до Български Народ.

    Поне до равнището на индийците, а в краен случай – на южноафриканските чернокожи…

    Николай Гусев, 13 юли 2013 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *