Home » Е-Списание

Протест в защита на Гергана Червенкова пред Съдебната палата в София

2013.07.11 Един коментар
Spread the love
Гергана Червенкова прегръща едно от децата си на излизане от следствения арест на 2 юли т.г. Снимка: Булфото

Гергана Червенкова прегръща едно от децата си на излизане от следствения арест. Снимка: Булфото

На 16-ти, 17-ти, 18-ти и 19-ти юли т.г. от 8:00 часа пред Съдебната палата в София ще има граждански протест в защита на Гергана Червенкова, с искане за справедлив съдебен процес.

Гергана Червенкова беше пусната на 2 юли т.г. под гаранция, след като престоя повече от 50 дни в следствения арест. Организаторите на протеста в нейна защита са получили вече Съгласувателно писмо от Столична община за неговото провеждане.

На 19-ти юли Софийският апелативен съд трябва да реши дали да екстрадира г-жа Червенкова в САЩ. Надяваме се българските магистрати да се ръководят в решението си от силата на правото, а не от “правото” на силата.

За случая с г-жа Червенкова нашето издание е писало неведнъж. Последната публикация, включваща документи по този казус, може да се прочете тук.

.

Еврочикаго

съгласувателно писмо

One Comment »

 • Mariana said:

  “Въпросите, на които обществото следва да получи отговори по случая „Гергана Червенкова“ са:

  1. Какво е правила ВКП досега и защо прокуратурата изобщо е внесла за разглеждане до съда това искане!?
  2. Защо едва сега на фаза въззивен контрол от Апелативен съд се извършва окомплектоване на искането с доказателства и документи, които е следвало да бъдат представени още с молбата за екстрадиция пред ВКП за образуването на преписката по реда на чл.14 от ЗЕЕЗА!?
  3. Докога всички институции в държавата ще вършат работата си формално и в противоречие с Конституцията на РБ и действащото законодателство!?

  Ето това са важните въпроси породени от фактологията на случая „Гергана Червенкова“, на които медиите и обществото трябва да изискат отговори от политиците и магистратите, защото това може да се случи на всеки един от нас.”

  http://prestochka.com/2013/07/08/obshtetvenata-znachimost-na-sluchaya-gergana-chervenkova/#vMpDBRmeywwIlGSJ.99

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.