Home » Избрано, политика

Плевнелиев в отговор към вицепремиера: И аз, и посланиците казахме истината

2013.07.12 Няма коментари
Spread the love

Президентът Росен Плевнелиев отговори на критиките на вътрешния министър Цветлин Йовчев, според когото държавният глава е предизвикал острата позиция на френския и германския посланик срещу сегашните управляващи.

„Чух много коментари за моето изказване от миналата седмица, както и за изявленията на посланиците на Германия и Франция. Виждам много общо в тях. И в двата случая – казахме истината. И от тази гледна точка, да кажеш истината, е старт на дебат за проблемите на нацията, фактите и съответно решенията”, коментира Плевнелиев във Варна, където участва в международното учение „Бриз 2013”.

Държавният глава изтъкна, че твърдо стои зад всяка своя дума в изявлението си, тъй като то отразява реалностите у нас. Същевременно попита къде греши в оценките си за ситуацията в страната ни. „Ако изявлението ми е прочетено, къде бъркам. Моля посочете ми с коя моя дума, с кое мое изречение, с коя моя теза, бъркам в оценките си”, отбеляза Плевнелиев.

Той апелира за нов подход в управлението, в което се формулират проблемите, а „не се крият под масата и не се чака да отекат в канала”.

„Спомнете си едно от изреченията в моето изявление – аз казах, че всеки политик решава сам за себе си какъв подход оттук нататък ще използва. Ще задълбочава проблемите, ще решава проблемите или ще чака те просто от само себе си да заглъхнат. С моя подход аз посочвам, че решението на проблемите е важно”, изтъкна държавният глава.

Една от критиките към президента е, че не е организирал политически консултации преди да направи изказването си. Отговорът на държавния глава:

„Аз организирах Консултативен съвет по национална сигурност и вие видяхте какво се случи на него, какво беше държанието на Волен Сидеров, например, и как приключи този 6-часов съвет. Направих си съответните изводи от това. Второ – въпреки случилото се на Консултативния съвет, с най-голямото ми желание да бъда честен с нацията, посочвайки проблемите и търсейки решение, аз организирах неформални консултации в друг формат. Видях се с лидерите на много парламентарно и непарламентарно представени политически сили, с интелектуалци, с блогъри, с писатели, с хората, които написаха хартата, и с много други. Стоя зад всяка своя дума в моето изявление”.

Източник:  Dariknews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.