Home » Авторски страници, политика

Оцепници ли са отцепниците на ГЕРБ

2013.07.07 Няма коментари
Spread the love

Десетина депутати от парламентарната група на ГЕРБ в настоящия парламент ще напуснат партията на Борисов в следващите 1-2 седмици, съобщиха* част от организаторите на разцеплението. Но дали отцепниците са наистина отцепници или са Борисови шпиони, които имат поставена от него тайна мисия – да закрепят мнозинството в този „омразен“ парламент?

По думите им, имена на народни представители все още не могат да бъдат оповестени, за да не бъдат изключени депутатите предварително.

Засега организаторите не дават категоричен отговор на въпроса дали отцепилите се депутати ще влязат в пленарната зала на парламента. Но такъв вариант се допуска.

„Този парламент вече е бита карта. Най-много да изкара зимата, за да не се правят избори веднага, а заедно с изборите за евродепутати през май догодина. Така че може да влязат, може и да не влязат в пленарната зала”, твърдят разочарованите съратници на Борисов.

Възможно е отцепилите се депутати да съставят кворум с БСП и ДПС, за да могат двете партии да се разграничат от „Атака”. За такъв възможен сценарий се заговори още при конструирането на 42-ия парламент.

Отцепниците дали са наистина отцепници или Борисови шпиони:

1. Недялко Недялков – бивш областен управител на Стара Загора, който преди седмици обяви, че Бойко Борисов трябва да се разграничи от Цветан Цветанов и от Искра Фидосова, защото в противен случай партията я очаквало разцепление. Недялков бе изключен от партията, но дни по-късно лидерът на ГЕРБ Борисов посети Стара Загора в помирителна акция в разделената на две местна структура. А от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че членството на Недялков е възстановено. Което говори, че е възможно Борисов, различно от хуления заради откритото гласуване Сидеров, да спаси Орешарски и Станишев, като им предостави гласове за съставяне на кворум.

2. Константин Хаджигаев е местният ръководител на ГЕРБ в Благоевград, който бе твърдо против издигането на Цветан Цветанов за водач на листата на партията в Благоевград. Борисов посети и тази структура на партията, а от ГЕРБ обясниха, че различията и там са преодолени.

3. Иван Петров (Хасково), Петър Димитров (Варна) и Емил Димитров (София област) пък държат едни от най-големите структури на ГЕРБ в страната.

Очаквало се утре поне 200 души да подадат заявения за напускане на партията. Пред Mediapool отцепници заявиха, че бившият министър на земеделието Мирослав Найденов не е против отцепването, но още не е ясно дали ще се присъедини към тях.

Отцепниците твърдят, че и те ще намерят нови лица, както е модерно напоследък, а те (старите) ще понасят компроматната война, която ще поведе срещу тях Цветан Цветанов.

.

Тошо Пейков

––––––––––––––––––––––

* Писмо на завилите намерение да се отцепят от ГЕРБ, изпратено до медиите:

През последните години ПП ГЕРБ беше овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото. Вследствие на това каузата ГЕРБ беше компрометирана. Обявените принципи и цели за открито управление, за прозрачност и морал в политиката бяха погазени и подменени с преследване на частни интереси. В употреба бяха наложени методи и средства, срещу които трябваше да се борим. Партията беше използвана като ракета-носител за заемане на постове и облагодетелстване от властта.

Стигна се до там, човек с повдигнати обвинения за сериозни престъпления, да продължава да бъде заместник-председател на ПП ГЕРБ и по този начин да се представя като мерило за почтеност. Идеята ГЕРБ беше приватизирана, а ПП ГЕРБ няма нищо общо с партията, която беше създадена на 03.12.2006. Днес тя отблъсква с арогантността и неадекватното си поведение, с ширещата се посредственост, с липсата на демократичност.

Ние, членове на изпълнителната комисия, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори, министри от правителството на ГЕРБ, учредители и членове, разочаровани от неспособността на ръководството на партията да види реалностите и от отказа на председателя да предприеме необходимите мерки за възстановяване образа на ПП ГЕРБ като партия на промяната, заявяваме:

1. Започваме поетапно прекратяване на членството си в ПП ГЕРБ.

2. Пристъпваме към създаване на нов политически проект, отговарящ на повика на времето.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.