Home » Избрано, политика

Борисов готов за преговори с БСП

2013.07.14 Няма коментари
Spread the love

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов на компромис – да седне на една маса и да преговаря с останалите големи политически партии, за да се постигне съгласие по основните национални приоритети.

image.phpТова обяви самият той в интервю за телевизия “Европа“.

“Омраза и напрежение има срещу политическите партии. Всички казват без ГЕРБ. Тогава с кого? Сега са 3%, нека станат 30%. Какво ще направите? Когато казвате без ГЕРБ, логично е – с кого. Ние с БСП – не, с ДСБ – не, с “Атака” – не. БСП не могат с нас, с “Атака”, остава им ДПС.

ДПС не може с Костов, с нас не може, “Атака” – не, и им остава БСП. Така след всеки избор нещата опират до коалиция. С обществото трябва да се работи дори. Много мисля какво може да стане. Това правителство ще падне. Дали сега, дали на есен, но ще има предсрочни избори”, убеден е Борисов, цитиран от в. “Труд”.

Според него основният проблем в момента и през последните години е създалата се неистова омраза между отделните политически субекти. Така лидерът на ГЕРБ си обяснява ситуацията само БСП и ДПС да могат да се коалират, а ГЕРБ, въпреки че спечели парламентарните избори, да не управлява страната.

Бившият премиер заяви, че трябва да се сложи край на омразата между политическите партии в България

Той призна, че и ГЕРБ имат вина за антагонизма между основните политически субекти, но е дошъл моментът да се седне на масата и да се постигне съгласие по националните приоритети.

Относно строителството на магистрала “Тракия”, която трябва да се открие в понеделник, Борисов каза, че това ще остане като свършена работа.

“В следващите 10 години няма да се направи нещо. Това, което направихме, само то ще остане. Затова летях с хеликоптерите. Следях изпълнението на всички проекти. Спряха им всички фондове на Тройната коалиция. На Батко, на братко и т.н. На Орешарски нещата са ясни. Работил бил, а още няма назначени областни управители и заместник-министри”, коментира още Бойко Борисов.

Победата на ГЕРБ на местните избори във Варна Борисов определи като важен знак за десетките хиляди протестиращи в големите градове, които искат оставката на правителството на БСП, ДПС и “Атака”.

Относно Изборния кодекс, Борисов каза, че нещата могат да се случат бързо. “Нужно е да се промени само частта за парламентарните избори в Изборния кодекс, за да влезе примерно и мажоритарният вот, за който хората настояват. Нещата могат да се случат буквално за няколко дни. Частта за президента може да се обсъжда сериозно и има време”, обясни Борисов.

“Не ги броя напускащите ГЕРБ. Не ги познавам. С някой от тях оставаме приятели. Има и хора, които не съм ги чувал. Толкова ме и интересува, че някой напуска. През следващите години трябва да се смирим, да преглътнем гордостта и да вървим напред”, коментира Борисов ситуацията в собствената си партия.

Източник:  Vesti.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.