Home » Избрано, политика

Волен Сидеров сбърка Съвета за национална сигурност с цирк

2013.06.20 Няма коментари
Spread the love

Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента започна със скандална акция на Волен Сидеров в типичния му стил. Бойко Борисов напусна КСНС, президентът Плевнелиев обяви 15 мин. почивка. 

.

Лидерът на “Атака” не позволи с неспирния си монолог президентът Плевнелиев да открие заседанието и започна да отправя лични нападки към него.

Водачът на “Атака” се държа изключително неадекватно за политик, лидер на партия и участник в КСНС и изглеждаше сякаш наистина е сбъркал форума.

Той прекъсна президента, който по традиция открива заседанието на КСНС с встъпителна реч, още на първото изречение.

След неколкократните му забележки към президента и към Бойко Борисов, с когото говори на “ти”, Борисов напусна КСНС, като каза, че Сидеров потъпква цялата нация.

Сидеров му отвърна, че (Борисов – б.ред.) и без това “напуска и парламента и всичко”. Плевнелиев пък по думите му бил “президент на ГЕРБ”. Останалите участници в КСНС обаче реагираха пасивно и оставиха Волен Сидеров да нарушава грубо реда на заседанието.

Президентът поиска Сидеров да декларира, че ще спазва правилата на КСНС.

“Г-н Плевнелиев, ние не сме в казармата. Не може да ми нареждате какво да правя. Аз съм свободен гражданин. Имам свободна воля”, отговори Сидеров.

Президентът поиска проверка дали може да отстрани Сидеров от заседанието Обявена бе 15-минутна пауза.

Лидерът на ДПС Лютви Местан настоя в паузата да се свържат с Борисов, така че той да се върне на КСНС. “И без това в парламента заседаваме без ГЕРБ. Това беше шанс политическите сили да седнат на една маса”, каза Местан.

В кулоарите на президенството Борисов бе категоричен, че няма да се върне на заседанието.

Предлагам всички да обмислите действията си, каза Плевнелиев.

Предлагам след 15 минути да се съберем без медиите, защото тяхното присъствие създава условия за такъв диалог, който се водеше с г-н Сидеров, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

След скандала в началото на заседанието Сидеров влезе в конфликт и с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев в сградата на президентството. Сидеров обвини Йовчев, че бутал и блъскал репортер на телевизия “Алфа”.

Той отказа да напусне коридора, като заяви, че хората в институцията не са си у дома, а това е държавна институция и продължи да крещи по вътрешния министър.

Освен това лидерът на националистическата партия успя да се скара с журналистите, както и със служителите на администрацията на президента.

Сидеров заяви, че е блъснат в коридора и е заснето на камерите на медиите. Той отказа да отговори на въпроси на журналисти с мотива, че ще ходи, където си иска.

Пред президентството, въпреки ранния час, има две групи – едните са привърженици на “Атака”, а другите подкрепят правителството на Пламен Орешарски.

 

Източник:  Vesti.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.