Home » Избрано, политика

Удар срещу Станишев – петима депутати правят червена фракция в парламента

2013.06.16 Няма коментари
Spread the love

Петима от уж най-верните депутати на Сергей Станишев вече не са част от парламентарната група на Коалиция за България, съобщиха за нас вещи лица от Столетницата.

В основата на това седи Румен Петков и Румен Овчаров, които са били твърдо против толкова много представители на ДПС да бъдат спускани по министерства, агенции, областни управи, както и назначени във вътрешното ведомство. Пръв реагирал гневно Румен Петков, който още снощи научил за схемата на Местан, Орешарски и Станишев.

Тези безобразия трябва да спрат, махат поголовно професионалисти от МВР, залагат на некадърници в министерствата, пълнят агенциите със сричещи български хора на ДПС, всичко си има граници, развикал се пред няколко души Петков, между които и един от съветниците на Георги Първанов.

След него Янаки Стоилов, Младен Червеняков, Георги Кадиев и Петър Курумбашев също обособили група за натиск. Карето твърдо се обявило рано тази сутрин против предложението на Пламен Орешарски да се гласува за най-ярката кандидатура – тази на Делян Пеевски. Към четиримата се групирал още един червен депутат, но името засега не се споменава.

Вие имате ли мозък бе хора, това да не е битпазар, има си принципи, откъде накъде ще избираме някой, без да сме обсъждали останалите, ревнал Кадиев.

Янаки Стоилов изпулил очи и почервенял от яд. Той пръв размахал ръце на Сергей Станишев и обявил, че той е дотук.

От мен не търсете подкрепа, търпението ми е изчерпано, първо ни набутвате Йовчев за шеф на МВР, а предложихте уж първо на мен, а сега бутаме ДПС всячески в най-важните държавни структури, разгневено казал Янаки Стоилов.

Той допълнил, че юридическата му същност не може да възприеме подобна фигура да оглави най-важната част от националната сигурност на страната. Курумбашев бил по-сдържан, но Младен Червеняков с мъка удържал да не се развика на Орешарски за необмислената номинация на Пеевски.

В същото време Пламен Орешарски започнал с пръст да сочи към вратата и да плаши, че ще излезе от стаята на ПГ на КБ, а след това няма да го видят повече.

Без мен ще се оправяте, давам си оставката и идва пак ГЕРБ, казал бледият като восък Орешарски.

След това всичко си дошло на мястото, след кратки хаотични действия – Пеевски на второто гласуване бил одобрен да поеме българското ФБР…

Да, но в ранния следобед в коридорите на Народното събрание станало ясно, че петима от противниците на Пеевски в БСП сериозно умуват върху учредяването на нова червена фракция с названието “Алтернатива 2013. Според някои хора зад нея седи точно Румен Петков и Георги Първанов, които открито още в първите дни се обявили за открити врагове на кликата около Сергей Станишев.

.

Източник:  Svobodnoslovo.eu

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.