Home » Избрано, политика

Премиерът уволни назначения зам.министър в МВР, който се оказа от СИК

2013.06.19 Няма коментари
Spread the love

Част от елита на СИК -Венци Стефанов, Младен Михалев-Маджо и Стоил Славов-Телето. Техният подчинен Иван Иванов днес беше назначен за зам. вътрешен министър. Снимка: в. “Капитал”

Министър-председателят Пламен Орешарски уволни заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, съобщи правителствената информационна служба.

По-рано днес той беше сред петимата новоназначени зам.министри.

Проверка на “Капитал” в информационната система ДАКСИ показва, че от 1995 г. Иван Валентинов Иванов е управител на клона на групировката СИК в Шумен. Вписването е направено с решение на Шуменски окръжен съд от 20 декември 1995 г. по фирмено дело 217/1995 г.

А ето и визитката на Иванов, изпратена при назначаването му от Министерски съвет.

Иван Валентинов Иванов е роден на 13.08.1975 г. Има магистратура по история от СУ “Св. Климент Охридски” и по право от ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е главен юрисконсулт на “Билдинг Строй Експрес” ЕООД. Преди това е ръководил офиса на “Воинтех” ЕООД в Шумен.ю

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви по-късно, цитиран от агенция “Фокус“, че той е поискал оставката на Иванов “незабавно“. “Неговата кандидатура не е мое предложение, приех политическо назначение, предложено на министър-председателя от парламентарната сила, която е излъчила г-н Иванов като депутат в 42-ото Народно събрание. Аз самият се запознах с него едва днес“, заявява още Йовчев.

Източник:  dnevnik.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.