2024-04-20

6 thoughts on “Отворено писмо до икономическия министър във връзка с националните природни богатства

  1. Здравейте!
    Вашият сайт е много полезен за българското общество и аз използвам понякога линкове към вашия сайт по определени теми! Аз членувам в РКП-https://www.facebook.com/groups/349567018484981/
    В четвъртък за 4-ти пореден път ще проведем митинг против колонизаторите от Дънди прешъс метълс, този път не пред техния офис, а вече пред Министерство на иконимиката и енергетиката! Надяваме се този път да дойдат повечко хора, защото обикновено се събирам по 20-ина човека! Тук цари огромна цензура, въпреки че привидно живеем в демокрация, това няма нищо общо с действителността! Телевизиите обещават да дойдат всеки път, но само на първия протестен митинг дойдоха от Алфа тв и от БТВ,но само първите излъчиха репортаж за проявата, а вторите въпреки че взеха 3 интервюта и снимаха 30 мин-ни вест ни кост! Така, че проблема е доста сериозен, но ние ще продължим да се борим! Този протест ще се организира всеки четвъртък от 18.30 ч. пред МИЕТ! МОЛЯ ВСИЧКИ ДА РАЗПРОСТРАНЯВАТ ТОВА, ЗАЩОТО ИМА ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА, ТОВА Е ТЕМА ТАБУ ЗА НАШИТЕ МЕДИИ!!!
    https://www.facebook.com/events/275443732595290/

  2. Когато се хвърлят цифри,е добре да не се цитират източници като в-к Атака. В горните числа няма нищо верно: (1) Цената на обработеното инвестиционно злато не е $1700 отдавна. В момента е ок. $1300/трой-унция. (2) Средният размер на разходидте по добива на злато е ок. $920/трой-унция. (3) Пълен абсурд е концесионна такса в Киргизстан да бъде 33%. Забогатяването на народа или на държавния бюджет чрез добив на злато е един мит. А за водата не си струва изобщо да се коментира.

  3. Lazar Yourdakev:
    „Съществуват още много групи, които имат обща идея с нашите, като само групите, носещи наименование “Искаме си златото” са вече 3 на брой. Работим за обединението на хората, подкрепящи тази идея… Подготвяме писмо, което ще отправим до всички институции в България, а също така и до Европейският съюз.“

    Ако искате отразяване на вашето писмо, когато го подготвите и изпратите до съответните институции, можете да пишете на редакционния ни мейл.

  4. Скъпи Български приятели,
    Благодаря Ви за това, че макар и далеч от България Вие мислите за нея и за тези, които сме останали тук! Престъпните ни политици разграбват България и Народа й в името на личните си интереси и собствените си банкови сметки и джобове. Участник съм в много протести против правителствата и политическата система, както и във Фейсбук група „Да си върнем златото на България и другите природдни /правописна грешка при регистрирането на групата беше допусната!/богатства. Групата има в момента 1591 члена и непрекъснато се прибавят нови такива. Съществуват още много групи, които имат обща идея с нашите, като само групите, носещи наименование „Искаме си златото“ са вече 3 на брой. Работим за обединението на хората подкрепящи тази идея, без политически, расови и верски ограничения, като стремежа ни е да ги обединим в една обща група. Подготвяме писмо, което ще отправим до всички институции в България, а също така и до Европейският съюз. Подкрепям исканията, упоменати в писмото Ви и ви приветствам, като желая на всички Ви много здраве, късмет, щастие и успехи в личният, семейният и обществениет живот!

  5. Браво, радвам се че има умни хора, които да поставят мотивирано едни от най-глобалните въпроси за България, а от там и причините за обедняването на българина.Отдавна се питам как е възможно подземните богатства на страната ни да се експлоатират от частни лица? Та това е пълен абсурд.Подписвам се с двете си ръце под отвореното писмо и желая да се присъединя към тях.

  6. Ако сегашните управляващи не го направят, значи че трябва незабавно да ги сменим с други, които ще го направят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *