Home » Избрано, политика

Бундестагът: Правителството в България иска да плачкова държавата!

2013.06.30 Няма коментари
Spread the love

Бундестагът

Бундестагът се самосезира по случая с България.

Водещи германски политици заявиха:

“Неприемливо е, че правителството на България иска да пожертва своята държава – да я плячкоса…

Недопустимо е ДПС и БСП да са толкова алчни за власт, че да се съобразяват с една дясно екстремистка партия като “Атака”…”.

Думите, които Германия отправи за България, са, меко казано, много яки шамари…

Чудех се даже как да преведа, че виждали тенденция правителството иска den Staat zur Beute machen – да жертва държавата, или да плячкоса държавата.

Реших да мина с по-слабото – “да жертва”.

Цитат от Берлин: Не може да имаш чак пък толкова голямо желание за власт, за да управляваш, търпейки една дясно екстремистка партия. Става дума за партия „Атака” на онзи, дето влиза с пистолет в парламента и се заканва на хората по улиците със своите шпиц команди”.

* * *

Това написа кореспондентът на “24 часа” в Германия Капка Тодорова в дневника си във Фейсбук по повод заседание на Комисията по европейските въпроси към германския Бундестаг вчера, на което депутатите обсъдили ситуацията в България при закрити врата.

* * *

“Бундестагът следи с безпокойство ставащото в България.

Избори и смяна на правителства са съвсем нормални процеси в една демокрация.

Когато обаче са разпознаваеми тенденции, че едно правителство иска да жертва (да плячкоса) държавата, това е неприемливо”, казва шефът на комисията и депутат от управляващата партия на Ангела Меркел Гунтер Крихбаум пред българския журналист за “24 часа”.

“Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е бил тежка грешка, заради която българският премиер ще трябва да възстановява загубеното доверие и на собствения си народ, и на европейските си партньори.

Доверие в Европа има само тогава, когато тя е вярна на себе си най-вече що се отнася до основополагащите ценности като демокрация и правов ред”, казва Крихбаум, цитиран в кореспонденцията, публикувана в “24 часа”.

Депутатите в Бундестага са също така силно обезпокоени от това, че новото правителство е на власт само защото се съобразява с една дясно екстремистка и анти европейска партия като “Атака”, дава да се разбере шефът на комисията по европейските въпроси и допълва:

“Желанието за политическа власт никога не бива да е чак толкова голямо…”.

На въпрос дали България може да очаква санкции, германският депутат заявява, че е нужно първо да продължи наблюдението.

“Като страна – член на ЕС, България е задължена да спазва най-високи стандарти на демокрацията и правовия ред.

Всеки гражданин на България е гражданин и на ЕС, затова предупреждения от Брюксел не биха били намеса във вътрешните работи.

Надявам се, че българското правителство и парламентарното мнозинство ще уважават тези общоевропейски стандарти, в противен случай ще се наложи Европейската комисия да се намеси”, заявява още Крихбаум.

Така че благодарение на Волен Сидеров и неговите приятелчета Местан и Станишев ще има финансови санкции за България.

А утре тази троица хич да не се чуди, ако Европа не им отпусне дори 1 евроцент от така чаканите от България милиарди евро…

Източник: http://1kam1.eu/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.