Home » Авторски страници, Е-Списание

Откри се нов български телевизионен канал в Чикаго

2013.06.01 Няма коментари
Spread the love

На 31 май 2013 г., в квартал Бенсънвил край Чикаго, тържествено бе открит телевизионен канал за българите в Северна Америка –  BIT (Bulgarian Internation TV). Присъсващите на коктейла видяха новото студио, обзаведено по последна дума на техниката, като дизайнът е на една от най-известните компании за студио-дизайн. Официалните гости бяха посрещнати с хляб и сол от облечени в български носии танцьори. Сред поканените бяха и представители на българските организации, училища, медии, общественици и много други.

Студиото на BIT

Лентата преряза и поздрави основателите на канала самият кмет на Бенсънвил Frank Soto.

Frank Soto mayor of Bensenville

Специално за да поздрави старта на новия ТВ канал, дойде и кметът на съседния Шилер Парк Barbara Piltaver. Тя изрази съжаление, че това ново студио не се намира в Шилер Парк – квартал, в който живеят много българи.

Barbara Piltaver Mayor of Schiller park

Генералният консул на Република България в Чикаго Симеон Стоилов също пожела успех на начинанието.  Той завърши изказването си на български език, като подчерта, че не може в български канал да не звучи българска реч.

Генералния консул Симеон Стоилов

Официалното откриване завърши по традиция с българско хоро.

Право хоро на  българския телезионен канал

На добър час! – пожелаха присъстващите на президента и собственик на BIT Media Group Павел Вълнев, който подчерта, че телевизията е насочена към цялата българска общност извън България. “Започваме онлайн излъчване първоначално, след това ще бъде качена на кабелна ТВ, а на по-късен етап излъчването ще бъде ефирно.”

Новините на новия канал ще стартират на 18 юли. А на 1 и 2 юни Павел и неговият брат Румен Вълнев („Америфрейт системс”) организират в Бъси парк край Чикаго станалия вече традиционен, трети по ред събор, който събира хиляди българи и децата им с музика, песни, танци и спортни състезания.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.