Home » Авторски страници

Търсят се приемни семейства за стипендианти на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” в Чикаго

2013.05.17 Няма коментари
Spread the love

Младите танцьори ще се обучават за 5 седмици в училището към BalletChicago, след като бяха избрани от екип известни хореографи от Чикаго, Ню Йорк и Лос Анджелис. Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ търси приемни семейства за трима от тях за времето на пребиваването им в Чикаго. Фондацията е организация с международна дейност, създадена през 2008 г. от Петър Илиев, български хореограф и преподавател от Чикаго, работещ в България и САЩ.

.

IlievDaceFoundation_LOGOЗа шеста поредна година Фондация „Танцово изкуство – Илиев“, с помощта на Фондация “Америка за България”, ще изпрати най-добрите участници от международната програма “Танцова работилница DanceIt!” на обучение в САЩ. Интензивната едноседмична програма, организирана в София за седми път от живеещия в Чикаго български танцьор и хореограф Петър Илиев, се проведе от 1 до 7 април и отново срещна световноизвестни хореографи от САЩ с млади танцьори от цяла България и съседните балкански страни.

По традиция, в края на програмата бяха избрани 6-те най-добри участника, които да получат стипендии за участие в световно утвърдените летни програми на известните училища към BalletChicago, PacificNorthwestBallet в Сиатъл, и MovementLifestyle и Millennium в Лос Анджелис. Младите български таланти ще се обучават изцяло на разноски на Фондация “Танцово Изкуство – Илиев” и благодарение на финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България”.

От 24 юни до 26 юли 2013 г. лятната програма на BalletChicago ще посещават Никол Джиброва, ученичка на Националното училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” в Бургас, Даниел Тичков, завършващ Националното училище за танцово изкуство в София, и Мариян Янков, възпитаник на Националното училище за танцово изкуство в София и танцьор на Държавна опера – Русе.

Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ се обръща към българската общност в Чикаго с цел организиране на настаняването на танцьорите в приемни семейства за времето на престоя им в Чикаго. Екипът на фондацията се надява да получи подкрепа от живеещи в Чикаго български семейства, готови да съдействат за реализирането на летните обучения на младите таланти. Желаещите да приемат и настанят стипендиант(и) в своя дом, моля да се свържат с Фондация „Танцово изкуство – Илиев“, на имейл адрес [email protected] , в срок най-късно до 10 юни 2013 г.

Танцова работилница Danceit! е единственият по рода си формат в България, който дава възможност на танцьорите в страната да се докоснат до високия професионализъм и майсторство на хореографи от най-престижните училища и компании за танцови изкуства в света, като в същото време има изключително практическа насоченост. Проектът традиционно се провежда всяка година. В него се преподават пет различни стила танц. До момента се радва на все по-голям успех, като през април 2013 г. близо 180 участника станаха част от едноседмичните танцови маратони.

За първа година Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ ще организира и лятна, вече двуседмична интензивна “Танцова работилница”, поради засиления интерес на танцьорите в България и нуждата да се запълни дупката от липсващ танцов тренинг през лятото в страната. За тази своя нова инициатива организаторите спечелиха втора награда от Конкурса за най-добър бизнес план по програмата за социално предприемачество, организирана от Фондация “Български център за нестопанско право” и Фондация “Програмен и аналитичен център за европейско право”, в рамките на проекта „Ефективни подходи към устойчивостта на НПО “, финансиран от Фондация “Америка за България”. Въпреки спечелената финансова награда, Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ все още набира нужното остатъчно финансиране за проекта под формата на спонсорство и/или дарения.


Розалина Лъскова,

Изпълнителен директор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев”

моб: (+359) 885 22 60 12; e-mail:[email protected]

www.ilievdance.org

————————————————————

Dance It! 2013

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.