Home » Избрано, политика

Марин Райков: Българските индустриалци да проявят солидарност с бедните

2013.03.21 Няма коментари
Spread the love
Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

“Бих искал от българските индустриалци, които наричаме национален капитал, да помислят как да изразят своята солидарност и да се легитимират като социален партньор. Крайно време и в нашето общество да се обърнем към една европейска ценност – солидарността”, призова служебният премиер Марин Райков след среща с лидера на ДСБ Иван Костов и Мартин Димитров от “Единство”.

„Има различни форми, по които това може да се направи, готов съм да обсъдя с тях тези форми. Ние трябва да помогнем на хората, които са в най-тежко положение. Няма да се ограничим в усилията си да идентифицираме допълнителни възможности, но те не са неограничени. Имаме нужда всички заедно да подадем ръка на най-нуждаещите се хора, да направим нещо за тях. Мисля върху някаква формула на консултации с представители на т.нар. национален капитал, индустриалците на България. Ценностите, свързани със солидарността, са един от основните принципи на всяка европейска демокрация. Бих бил изключително щастлив да видя как те действат в България. Крайно време е да дадем един добър сигнал”, подчерта служебният премиер.

Иван Костов каза, че по въпроса за бедността и антимонополната политика са предложили конкретни мерки на премиера. Мартин Димитров заяви, че трябва да се обърне внимание на малкия и среден бизнес.

Източник:  в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.