Home » Е-Списание

Голяма снежна буря удари Чикаго

2013.03.05 Няма коментари
Spread the love

Blizzard 2013 Chicago March,5Най-голямата буря за сезона удри Чикаго във вторник, 5-ти март. Повече от 1100 полета бяха отменени на летищата О’Хара (O’Hare) и Мидуей (Midway Airport)  и стотици училища бяха затворени за деня.

“Това със сигурност е най-големия сняг, който сме имали тази година“, каза Андрю Крейн, метеоролог с Националната метеорологична служба. “Това е доста необичайно явление, да падне повече от 15 сантиметра сняг в района на Чикаго.”

До сряда сутринта, когато бурята ще свърши, в района на Чикаго ще падне от 18 до 25 сантиметра сняг а на изолирани места до 30 сантиметра. Предупреждението за зимна буря остава в сила до полунощ.

На международното летище О’Хара са отменени около 900 полета и са докладвали закъснения от 15 минути за полети в и от летището, според Министерството на авиацията. Около 230 полетa са били анулирани в Летището Мидуей и Southwest Airlines отмени всички полети между 10 ч. и 17:00ч.

Стотици на държавни и частни училища в района на Чикаго нямат занятия днес, включително университета Де Пол. Пълният списък е тук

Системата METRA отмени влакове в следобедните часове. На своя уебсайт, METRA предупреди, че “метеорологичните условия, които са извън нашия контрол може да създат неочаквани забавяния или смущения при предоставянето на услуги. В зависимост от тежестта на условията в определени райони, влаковете могат имат незначителни закъснения”.

Чикагския департамет отговарящ за улиците и канализациите изпрати повече от 280 камиона рано тази сутрин, за да започнат осоляване и разчистване на основните улици на града.

От службата уверяват, че в сряда сутринта всички улици ще са почистени и градът ще започне нормалния си всекидневен живот.

Blizzard 2013 Chicago March, 05

Въпреки падналото количество сняг през 2013 г., все още средните годишни стойности са по-ниски за това време на годината. В края на деня в понеделник, на летището О’Хара са измерени около 50 сантиметра снеговалеж за сезона 2012-2013, според метеорологична служба. Средната стойност за това време на годината е 76 сантиметра..

Най-големият снеговалеж,  измерен през този сезон  на О’Хара, бе 12 сантиметра на 26 февруари.

Blizzard 2013 Chicago March, 05

Eurochicago.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.