Home » Избрано, политика

Прости сме! Това е!

2013.02.24 Няма коментари
Spread the love

Тони Филипов,  Reduta.bg

Изследване на “Алфа рисърч” показва, че 73% от запитаните лица искат служебен кабинет. Само 17% смятат, че ГЕРБ трябва да състави второ правителство. 50% от интервюираните са доволни, че Борисов преждевременно напуска властта, а 47% са на обратното мнение. Подкрепата за протестите като цяло е категорична – 85% ги одобряват, а само 14% са против. Според Сънчо и Лайчев подкрепящите протестите били даже 92%.

Тези числа още веднъж показват пълната каша, която се е настанила в българската глава. 85% подкрепят протестите срещу скъпия ток, но 47% не си дават Бойко.

Никой не щял да става служебен премиер. По тази причина в някои болни мозъци протичат процеси на грандиозно фантазиране – Лудото Яне служебен премиер. От вчера тичал из парламента като изоглавен, с по един телефон във всяка ръка, купува депутати, за да възстанови парламентарната си група и паралелно продава министерски места. Червени депутати ни съобщиха, че прикрепилият се към БСП бивш депутат от РЗС Георги Терзийски е получил “много сериозна” финансова оферта да се върне в партията. Обещан му е и пост в бъдещото правителство.

Това не е обикновено малоумие! Това е престъпно малоумие! Боже, пази България!

Борисов се изсули като мокра връв. Връщам властта на сюзерена (той каза на народа, думата сюзерен не му е по възможностите)… Разправяха ми хора посветени, че той вече бил изгребвал дъното на финансовата си находчивост и вече немало накъде… И сега който и да го наследи, няма как да се справи без пари… Анархията ни е сигурна. А, ако не ще сама да настане, ще й се помогне… Боко ще седи отстрани и ще вика: „Видяхте ли какво стана като се махнах…” И току пак си го избере простият народ. И ако го избере, ще напиша с най-големите букви, които имам: Българите са най-простият народ на земята!

Ама верно сме прости, да ви кажа! Като че не бехме толкова прости, но демокрацията съвсем не ни понесе…

Пише ми колегата Стоян Спасов, пенсиониран лекар: „Тия хора амнезия ли ги хвана, особено моите набори. Гледам сметката за ток. Разделена е на две части. Толкова ли е трудно да се разбере, че оскъпяването идва от втората част на тази фактура. А точно тази част е определена от българи, от ДКВР. Първата част, т.е. цената на изхарчения ток е определена също от тоя орган…”

И аз точно мислех да пиша днес за това. Някой ми изпрати едни изчисления, които потвърждават казаното от д-р Спасов:

От горната таблица могат да се направят следните изводи:

1. Цената на дневната енергия е повишена с 60.35% за 2 г.

2. Цената на нощната е повишена с 96.15%.

3. Повишението на добавките е 231.9% за 2 г.

4. Делът на добавките спрямо базовата ел. енергия при дневната тарифа се е увеличил от 22.9% на 47.4%

5. Делът на добавките спрямо базовата ел. енергия при нощната тарифа се е увеличил от 40% на 67.35%

Извинете, че ще попитам, но нали се вижда ясно, че тези 231.9% увеличение на добавките не ги дължим на ЧЕЗ, а на Бойко Борисов и на Сергей Станишев, и на българската енергийна мафия… В тях вероятно е и токът на циганите, и токът на оня наш съсед, който краде, но ние си траем, щото не сме кофти хора…

Да не си помислите, че оправдаваме енергийните вампири, в случая ЧЕЗ?! И те надписват сметките както им падне. Ако бяха много читави, нямаше да ги разследват и в Прага… Но основните виновници са българи!

Хвани единия, удари другия. За Дянков да ви кажа защо цунка Джиджи. Много пъти сме казвали, че Дянков е просто момче. Но не изгоря за земеделската субсидия. Лъжат. Причината е друга.

От МВФ му пратили писмо, че България трябва да увеличи квотата си във фонда със 160 млн. евро заради кризата в световен мащаб… Работи, които са решени в рамките на ЕС. Но понеже хазната е изгребана до дъно, няма лев…

Те, както казахме, затова и бягат. Не знам как ще се платят пенсиите тоя месец. За другия знам – нема да се платят… Депутатите се шегували, че Б. Б. означавало булката беглец… Но много скоро ще престане да им се шегува…

Та Дянков се направил на голям и написал на комисар Оли Рен едва ли не да си гледа работата, бедна България немало да плаща на богатите страни… С две думи му казал да духа супата. Оли Рен се оплакал на Барозу, Барозу дигнал телефона на Бойко и му държал език, който едва ли може да се нарече почтителен.

Премиерът викнал Дянков, набил му канчето и го пратил да пише съгласително писмо до Олито. Написал го Дянков и го занесъл на Боко. Ама било на английски. Боко знае само „конграчулейшънс”, обаче нещо му прещракало, та пратил писмото на леля му Кристалина да го види първо. И на нея й се изправила косата!

Дянков бил написал още по-свиреп отказ… И при това положение, нема друго положение. Та никаква оставка не е подал, ами е изритан като мръсно коте.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.